Østerrike

Hitlers fødehjem blir politistasjon

Østerrikske myndigheter ønsker å gjøre diktatorens barndomshjem om til en politistasjon for å forhindre glorifisering av Hitler.

POLITISTASJON: Slik skal politstasjonen som erstatter huset hvor Adolf Hitler ble født se ut. Foto: Marte.Marte/AP.
POLITISTASJON: Slik skal politstasjonen som erstatter huset hvor Adolf Hitler ble født se ut. Foto: Marte.Marte/AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Østerrikske myndigheter har lagt fram planer for ny utforming av huset der Adolf Hitler ble født i 1889. Myndighetene ønsker en overhaling som vil gjøre huset om til en politistasjon og har som mål å gjøre det lite attraktivt som en pilegrimsreise for mennesker som glorifiserer Nazi-Tysklands diktator.

Arkitektfirmaet «Marte.Marte» vant designkonkurransen som skulle bestemme politistasjonens utseende. Overhalingen skal være ferdig i 2022 og kommer til å koste rundt 5 millioner euro, rundt 53 millioner kroner.

- Et nytt kapittel vil bli åpnet for framtida fra hjemmet til en diktator og massemorder, sa den østerrikske innenriksminister Karl Nehammer til journalister tirsdag skriver BBC.

- Den riktigste bruken

Det er lite ved huset som tyder på at det var der Hitler ble født. Utenfor bygning står det en minnestein med teksten «For fred, frihet og demokrati. Aldri mer fascisme, minner millioner av døde oss om». Likevel forteller innbyggerne i nabolaget om at nynazister stadig kommer til huset.

Stenen skal nå flyttes til et museum, skriver The Guardian.

Et forslag om å rive bygningen ble skrinlagt, og regjeringen kunngjorde i november at politiet ville bruke bygningen. Det vil huse den regionale politikommandoen og en politistasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer