Hitlers kulturskatter på internett

39.000 fargebilder av historiske bygninger, fotografert etter ordre fra Adolf Hitler i perioden 1943-1945, blir fra fredag tilgjengelig på internett, skriver Berlingske Tidende. Nå kommer kravene om at flere ødelagte kulturskatter skal rekonstrueres på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Før Hitler la store deler av Europa i grus, satte han i gang et storstilt fotoprosjekt som skulle bevare kulturarven fra det stortyske rike. Men fotografiene forsvant i ruinene.

Senere ble store deler av fotografiene funnet og historikere har arbeidet med å katalogisere dem. Arbeidet har vært et kappløp mot tiden fordi både fargene og det materialet bildene ble lagret på var i ferd med å bli ødelagt. Nå er bildene digitalisert.

Det dreier seg om fotografier av byggverk, malerier og andre kunstgjenstander fra kirker og slott i Østerrike, Polen, Russland og Tsjekkia, foruten i Tyskland. Blant annet finnes bilder av Frauenkirche i Dresden og andre kulturbygninger i denne byen, som ble lagt i ruiner mot slutten av verdenskrigen. (ANB)

FOTOPROSJEKT:</B> Adolf Hitlers bilder av Det stortyske riket på nett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer