«Hitman»-filmen får totalslakt

... og kommer ikke på norske kinoer.

(Dagbladet.no): Timothy Olyphant opparbeidet seg et godt navn og rykte som den beinharde Seth Bullock i tv-serien «Deadwood».

Hans innsats som skurk i «Die Hard 4.0» var ifølge mange ikke like overbevisende - og i rollen som leiemorderen Agent 47 i «Hitman»-filmen kan karrieren hans ha fått en ny knekk, skal vi tro anmelderne.

Filmen, som er basert på den suksessrike danske spillserien med samme navn, har kino-premiere i USA i dag. Spørsmålet blir nå hvor mye publikum lar seg skremme av de svært negative kritikkene.

På nettstedet Rotten Tomatoes, som vurderer anmeldelser som enten positive eller negative, har filmen et snitt på ikke overbevisende seks prosent. På nettstedet Metacritic, som regner ut en snittkarakter, er filmen belønnet med 31.

Blant de mest kritiske er Variety, som omtaler filmen som en «eurotrashy spill-avsetning som bommer på mål med en mil».

- Spilt av Olyphant er \'47\' et null på alle måter, noe som får hans kjedelig skurk fra «Die Hard 4.0» tidligere i år til å virke som Gary Oldman i «The Professional», skriver Efilmcritic på sin side.

«Hitman» skulle egentlig vært på norsk kino i slutten av november. Ifølge nettsiden Kulturo vil imidlertid ikke kinogjengere her til lands få gjort seg opp sin egen mening om filmen, ettersom den nå blir gitt ut rett på dvd i Norge.

- Fox klarer ikke kopiere opp nok kinokopier til at vi får satt opp filmen til den planlagte kinodatoen. Den første ledige tiden på norske kinoer er midt i januar - og det blir sent, rett og slett. Avgjørelsen om å droppe kinovisning kom forrige uke, sier presseansvarlig Katrine Aamodt i 20th Century Fox Norge til Dagbladet.no.

- På grunn av all pirat-nedlastingen av filmer er Fox blitt mer fokusert på å forkorte vinduet mellom amerikansk og norsk premieretidspunkt. En film som «Hitman», som i utgangspunktet er en spillentusiastfilm, vil spesielt rammes av dette. Vi har bomma på det før, «28 uker senere» var nesten et halvt år forsinket, mens siste «Fantastic Four» noen måneder - det gikk overhodet ikke, sier Aamodt, og forteller at Fox neppe går utenfor en ramme på tre uker i forhold til amerikansk premieredato.

Når kan så norske «Hitman»-fans, som ikke bryr seg om hva anmelderne mener, få sett voldsballetten - på lovlig vis?

- Forhåpentligvis kan vi nå få satt igang arbeidet med en snarlig dvd-utgivelse - jeg regner med at den vil sammenfalle ganske fint med den amerikanske, sier Aamodt.