DEBATT

Netthets:

Hittegods langs kulturkrigens frontlinjer

Hva er verst? En nittenårig poet som bruker et banneord i sin omtale av en maktperson? Eller en nettavis som tråler etter raseri og starter en hetsfest?

FUCK DET: Men et eller annet sted langs kulturkrigens frontlinjer er det noen som har rota bort både sansen for proporsjoner og sitt moralske kompass. Og til det er det bare en ting å si. Fuck det, skriver Øyvind Strømmen om debatten rundt hetsen mot Sumaya Jirde Ali (bildet).
 Foto: Henning Lillegård
FUCK DET: Men et eller annet sted langs kulturkrigens frontlinjer er det noen som har rota bort både sansen for proporsjoner og sitt moralske kompass. Og til det er det bare en ting å si. Fuck det, skriver Øyvind Strømmen om debatten rundt hetsen mot Sumaya Jirde Ali (bildet). Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

La oss reise til en alternativ virkelighet. I den virkeligheten sier en halvprofilert nittenåring «fuck Jonas Gahr Støre». Det skjer i forbindelse med at nittenåringen mottar en pris.

Det går en stund. Så begynner en sosialdemokratisk nettavis med bloggpreg og vidåpent kommentarfelt å publisere artikler om den aktuelle 19-åringen. De er skrevet av et voksen mann, bak et pseudonym. Han argumenterer blant annet for at den unge mannen er en spydspiss for det som ødelegger Norge. Det hele legger opp til en hetsfest mot vedkommende. I kommentarfeltet blir han sammenlignet med en skrikende fugl, sagt å være en «trygdepudding» og han blir også omtalt som en parasitt. Folk ber om at 19-åringen blir kastet ut av landet.

Reisen til en annen verden er kanskje vanskelig å henge med på? Det er mildt sagt vanskelig å finne en sosialdemokratisk nettavis – eller blogg – som ville gjøre noe slikt.

Den egentlige historien er ekte nok. I vår egen virkelighet er 19-åringen riktignok en kvinne, norsksomaliske Sumaya Jirde Ali, samfunnsdebattant og forfatter av en samling ganske sinte dikt, «Kvinner som hater menn». Og det engelske banneordet ble satt foran Sylvi Listhaugs navn, og ikke foran Støres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer