Hiv-positiv superhelt

Tegneserie innfører en dose realisme.

(Dagbladet.no): Det er tegneserie-helten Green Arrow som får hjelp av hiv-positive Mia i kampen mot de kriminelle.

Green Arrow har tatt vare på den unge jenta i to år, etter at hun rømte hjemmefra og levde på gata og måtte prostituere seg for å overleve.

Hun er ute av det livet, men i bladet publisert onsdag kommer beskjeden om at Mia er smittet av det livsfarlige viruset.

Realisme

- Tegneserier har lenge lært opp folk. De forteller historier gjennom metaforer, men det trenger vi ikke alltid. Hvorfor skal Mia bli smittet av et utenomjordisk virus, sier seriens forfatter Judd Winick til CNN.com.

Mias ønske er å hjelpe Green Arrow. Han har nektet, men denne forferdelige nyheten får Green Arrow over på andre tanker og Mia ender opp som superheltinnen Speedy.

- Vi har hintet hele veien at hun har lyst til å bli Green Arrows hjelper, komme seg ut i gatene og hjelpe til, sier forfatter Judd Winick til CNN.

Blir en del av «Teen Titans»

- Mia takler dette slik unge gjør. Det handler ikke om å dø. Unge folk, på godt og vondt, er ikke redde for å dø, og hiv-positive kan ved hjelp av medisiner leve lenge. Hun er mest redd for at ingen vil elske henne. Hun er hiv-positiv og hvem vil være sammen med henne nå, spør Winick?

Vel, han har svaret også. Figuren Speedy vil i god tegneserie-tradisjon snart havne i et annet blad, som en del av de populære «Teen Titans» sammen med heltene Robin, Cyborg, Beast Boy, Starfire og Raven.

GREEN ARROW:</B> Mia blir superhelten Speedy, hjelperen til Green Arrow (bildet).