Hiver seg på Flåklypa-bølgen

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Det danske hysteriet omkring «Flåklypa Grand Prix» når nye høyder. Nå har rørosjenta Christina Undhjem spilt inn en funky og soul-inspirert versjon av Flåklypa-låta.

Den er allerede blitt en hit i Danmark.

I forrige uke truet millioner av dansker med protestaksjoner mot alt som er norsk. Årsaken var at Ivo Caprino holdt på å stoppe en visning av sin legendariske film i dansk TV lørdag 23. oktober. Reprisen var satt opp etter et massivt folkekrav fra lytterne i det populære musikkprogrammet «Katapult».

- Danskene var kort og godt forbannet over norsk gjerrighet, sier Christina Undhjem.

Stilt overfor trusler om hjemsending av Aqua-Lene og norske elger i de zoologiske hagene, bøyde Caprino av og lot Danmarks Radio få sende filmen til en overkommelig pris.

- «Flåklypa» og Ivo Caprino er råpopulære i Danmark nå, sier Christina.

Hysteriet omkring «Bjergkøbing Grand Prix», som filmen heter i Danmark, ble utløst av norske Multicydes plate over Bent Fabricius Bjerres musikk. Fredag gikk Bjerre i studio med Christina Undhjem. Sammen med sine gode venner i det nå oppløste bandet You Know Who skrev de en engelsk tekst til musikken - og søndag surret den funky låta «Welcome home - Follow the rainbow» for første gang på radio.