Hiver ut klassikerne fra konsertrepertoaret

Til fordel for 2000-tallskatalogen. Her er Springsteen-turnéåpningen låt for låt.

E STREET MØTER SEEGER SESSIONS: Bruce Springsteen og E Street Band åpnet verdensturneen som fører dem til Oslo og Bergen i sommer i Atlanta natt til mandag norsk tid. Foto: David GoldmanAP/Scanpix
E STREET MØTER SEEGER SESSIONS: Bruce Springsteen og E Street Band åpnet verdensturneen som fører dem til Oslo og Bergen i sommer i Atlanta natt til mandag norsk tid. Foto: David GoldmanAP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: ATLANTA (Dagbladet): Det var ingenting å si på stemningen i Philips Arena, og den sprudlende framtoningen slik vi husker fra de klassiske Seeger Sessions-konsertene i Oslo Spektrum vil være gjenkjennelig.

Ellers var Bruce Springsteens turnéåpning i Atlanta natt til mandag norsk tid preget av stor vekt på det nye albumet «Wrecking Ball», men også en oppvurdering av 2000-tallskatalogen generelt, på bekostning av flere klassikere fra katalogen.

Konserten vekslet mellom tre grunnstillinger: E Street-typiske energiutblåsninger, glødende soulsekvenser og stampende irsk-inspirert folkrock.

Full anmeldelse av konserten leser du i Dagbladet på tirsdag. Her er åpningskonserten på «Wrecking Ball»-turneen låt for låt.

1. We Take Care Of Our Own Forutsigbar, men stemningssettende åpningslåt: bombastisk, muskuløs og overtent arenarock.

2. Wrecking Ball Allerede her kom den første allsangen, intenst og gledestrålende bråkete — klassisk Springsteen/E Street Band, bare slamrende som om de var på fylla på St. Patricks Day.

3. Badlands Konsertens første gåsehud. Ikke så mye fordi det var en spesielt god versjon — den var snarere ganske midt på treet — men fordi det er første gang i konserten Clarence Clemons' nevø Jake Clemons blir lyssatt og framhevet som sin onkels saksofonarvtaker i E Street Band.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer