Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hivju om den nye sesongen: - Budsjettet har eksplodert. Det er snakk om gigantiske summer

Skuespilleren er endelig tilbake som Tormund Giantsbane i verdens største TV-produksjon, «Game of Thrones».

TILBAKE SOM VILLMANN: Dette blir Kristofer Hivjus fjerde sesong som karakteren Thormund Giantsbane i «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic
TILBAKE SOM VILLMANN: Dette blir Kristofer Hivjus fjerde sesong som karakteren Thormund Giantsbane i «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - I år anbefaler jeg virkelig å se episodene med en gang de kommer. Gjør du ikke det kommer du til og måtte gjemme deg for alle dem som prater om «Game of Thrones» dagen etterpå, sier skuespiller Kristofer Hivju til Dagbladet.

For litt over ei uke siden hadde runde seks av seersuksessen verdenspremiere, og i denne ukas episode er Hivju endelig tilbake som villmannen Tormund Giantsbane.

- Hvor mye får vi se av Tormund i årets sesong?

- Jeg vil ikke fortelle hva som skjer, men jeg kan si at det har vært en svært spennende sesong å spille inn. Jeg og familien har vært mye i Belfast, og ungene har rukket å bli svært glade i Nord-Irland og fine hotellrom, sier en kryptisk Hivju.

LES OGSÅ: Vi besøkte «Game of Thrones»-stjernene på settet (Pluss)

Hemmelighetskremmeri - Hvordan vil du beskrive karakterens utvikling i årets sesong?

- Tormund har mer ansvar nå, og det politiske landskapet i nord er tilspisset. «The Wildlings» har kommet seg gjennom veggen, og etter at Mance Rayder døde har han tatt over lederskapet. Etter forrige sesong er besetningen til Nights Watch nede i 50 mann, mens Tormund har en hær på 2000. Samtidig er ikke The Wildlings et lett folk å lede. De er egenrådige, sier Hivju.

Skuespilleren er svært tilbakeholden med informasjon om handlingen, og beskriver den enorme suksessen serien har fått som overveldende. Etter hver episode diskuteres handling, karakterutvikling og plott gjennom et hopetall av små og store produksjoner over hele verden.

POPULÆR: Kristofer Hivjus skuespillerkarriere har nådd nye høyder etter han først var å se i sesong tre av «Game of Thrones» for flere år siden. Snart begynner arbeidet med storfilmen «Furious 8» hvor han blant annet spiller mot superstjerna Charlize Theron. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆR: Kristofer Hivjus skuespillerkarriere har nådd nye høyder etter han først var å se i sesong tre av «Game of Thrones» for flere år siden. Snart begynner arbeidet med storfilmen «Furious 8» hvor han blant annet spiller mot superstjerna Charlize Theron. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det er utrolig flott å se engasjementet til folk. Ingenting er bedre enn at folk elsker og hater karakterer og blir begeistret. For meg er det full pott, sier Hivju.

- Fester med hverandre Det som gjerne omtales som verdens største tv-snakkis har i år tatt igjen handlingen i bøkene til forfatter George R.R. Martin, som serien er basert på. Hver episode koster nesten 50 millioner kroner å spille inn, ifølge International Business Times.

- Da jeg først ble med i sesong tre var det som å bli en del av The Beatles. Det er så stort. Nå har jeg spilt inn min fjerde sesong og det er et fantastisk samhold på settet.

- Det som er bra med filme i Belfast, i motsetning til en eller annen storby, er at her har vi bare arbeidet og hverandre å konsentrere oss om. Istedet for å fly rundt på fester etter arbeidstid er vi jobbmodus hele tiden og det tror jeg tjener serien. 

- Har du noen teorier om hvordan det går for Tormund?

- Nei, hvis jeg kommer med en teori så blir den lagt vekk på blant tilhengerne, så det kan jeg ikke gjøre, men jeg håper han får et langt og godt liv, sier Hivju og ler.

Enormt budsjett Han er vel vitende om at karakterene i serien lever svært utrygt. Maktspill, tvister og drap i et svært høyt tempo er noe av det som gjør at folk benker seg foran skjermen gang på gang.

Det eneste sikre med «Game of Thrones» er at størrelsen på produksjonen øke hvert år, i takt med populariteten.

- Budsjettet har eksplodert, og det er snakk om gigantiske summer. Jeg føler serien har blitt som en stor fotballkamp. Alle prater om den, og i år er det ekstra spennende. For nå som serien er foran bøkene så er alle hendelser nye for alle, det skjer når det sendes, sier en entusiastisk Hivju.

Hele Norges coronakart