Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Witcher»

Hivju syk: - Filmsett må dyprenses

En coronasmittet Kristofer Hivju skaper angivelig problemer for innspillingen av sesong 2 av suksesserien «The Witcher»

POPULÆR: Netflix' fantasy-storsatsing «The Witcher» hadde premiere på strømmetjenesten 20. desember 2019. Video: Netflix Vis mer

Debutsesongen av fantasyserien «The Witcher» er en av Netflix mest populære satsinger på lang tid. Nå melder Deadline at innspillingen av sesong 2 er utsatt i minst to uker fordi den norske skuespilleren Kristofer Hivju er bekreftet smittet med Corona-viruset.

Hivju, verdenskjent for rollen i «Game of Thrones», ble bekreftet til andresesongen i midten av februar. Han spiller karakteren Nivellen.

Skuespilleren bekrefter selv på Instagram at han er smittet. Ifølge Deadlines kilder er det nordmannens diagnose som gjør at settet hvor innspillingen foregår nå skal «dyprenses».

MONSTERJEGER: Hovedrollen Geralt of Rivia spilles av Henry Cavill. Foto: Netflix
MONSTERJEGER: Hovedrollen Geralt of Rivia spilles av Henry Cavill. Foto: Netflix Vis mer

Nettstedet skriver at Netflix stenger produksjonen i to uker som en forholdsregel og siterer en e-post til produksjonsmedlemmene, hvor Netflix skal ha informert om at et «individ har fått coronavirus»:

- Vi pauset produksjonen før vi viste om smitten, men som et ytterligere tiltak stenger vi produksjonskontorene og Arborfield studio umiddelbart. Videre sørger vi for dyprens og desinfeksjon av lokalene.

Mailen fortsetter:

- Vi er i prosessen med å kontakte alle som har vært i nærkontakt med det relevante individet. Men vi anbefaler at crew og skuespillere går i karantene i 14 dager, overvåker kroppstemperatur og ber om medisinsk hjelp dersom de opplever symptomer.

Populære bøker

Bøkene om Geralt of Rivia, skrevet av forfatter Andrzej Sapkowski, handler om en ensom uhyrejeger som dreper fabeldyr og monstre mot betaling. Bøkene danner også grunnlaget for en av verdens mestselgende dataspillserier.

I Netflix' serie spilles han av Henry Cavill, kjent som Supermann fra blant annet «Man of Steel» (2013). Tidlige omtaler hyllet serien, og fansen fastholdt at «The Witcher» ville overgå «Game of Thrones».

Lunken mottagelse

Så kom de lunkne anmeldelsene. Entertainment Weekly ga serien strykkarakter, og beskrev den som «grusom». The New York Times sammenliknet den med en lavbudsjettproduksjon.

Dagbladets anmelder var heller ikke solgt.

- Vi er fortsatt et godt stykke unna Westeros, skrev han, og trillet en firer på terningen.

- Størst i verden

Fansen gir imidlertid blanke i anmelderne, heldigvis.

Nettstedet Business Insider har tidligere omtalt hvordan «The Witcher» ved juletider og over nyttår var den serien det var størst interesse for i verden. Netflix har seinere offentliggjort at serien er en av tjenestens mest populære gjennom tidene.

Hele Norges coronakart