Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hjalmar»

Av Nils Axle Kanten.

||| Dette skriver Kanten om serien han har sendt inn:

«Serien handler om småbarnsfaren Hjalmar, hans familie og kompisen Viggo. Hjalmar har begynt en karriere som barnebokforfatter og flyttet fra Oslo tilbake til hjembygda på Hedmarken.

Der møter han den gamle vennen Viggo som fremdeles bor hjemme hos moren sin. De må forholde seg til hverandre siden miljøet i bygda er lite og alle kjenner alle. De lever et ganske forskjellig liv, men møtes ofte på den eneste puben/kafeen.

Småbarntiden og mannsrollen er bakgrunn for ideen og er stikkord for humoren i serien. Siden mange stripeserieskapere tar utgangspunkt i seg selv for å lettere få ideer, er jeg ingen unntak. Som småbarnsfar er det morsomme og slitsomme øyeblikk i hverdagen. Man skal også prøve å opprettholde kontakten med venner og ha en karriere.

Vi har tenkt litt på å flytte hjem til Hamar, men det må bli en stund til, men jeg tenkte hva om Hjalmar faktisk flytter hjem til Hedmarken til ei lita bygd.

En idyllisk drøm om å ha et hus på landet der alt er harmonisk. Han har nok glemt hvordan det faktisk var å vokse opp der fordi det ikke er alltid like vakkert og idyllisk. Serien er situasjonshumor og karakterbasert.

Hjalmar i korte trekk

Positive egenskaper:
Snill pappa, sympatisk, kreativ og er barnebokforfatter.
Ikke fullt så positive egenskaper:
Absolutt ikke noe handyman, tar ofte for raske beslutninger, dårlig styring på penger og veldig oppatt med å kjøpe dyr flatskjerm og hi-fi utstyr. Litt lat er han vel også.

Andre karakterer
Viggo: Prater dialekt, driver eget nettsted for 80- talls heavyrock, bor hjemme i kjelleren til mammaen sin. Han er forøvrig sur på at det er mange som ikke prater dialekt lenger.
Turid: Kona til Hjalmar, gymlærer, ivrig og spontan, flink mor og er litt overbekymret. Veldig opptatt av at barna spiser sundt og helst økologisk.

Tegnestil
Serien er tenkt å være i farger. Jeg prøver å ikke overdrive detaljene slik at det skal gå raskt fra ide til ferdig stripe. Det er ikke blitt tegnet en logo til serien enda.

Dialekt
Jeg tar sjansen på at andre har lest litt Prøysen så de skjønner hva Viggo sier. Grunnen til at han prater dialekt er for å underbygge personligheten hans og det at vi er på landet.»

image: «Hjalmar»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media