Hjelmelands countryaften

Skuespilleren Bjarte Hjelmeland og hans Cowbiz lover en utpreget sentimental countryaften.

Bjarte Hjelmeland & Cowbiz har med seg et repertoar av låter fra Clint Black, Randy Travis, Alan Jackson og sist men ikke minst Hank Williams på Smuget i kveld. Bandet kom til en fuktig kveld en stund tilbake, skal vi tro pressemeldingen.

«For noen år siden satt to kamerater i en brun bar på Torshov i Oslo. Jack (Daniels ) og Jim (Beam ) hadde begynt å virke, og innrømmelsene og betroelsene satt løst. Mot slutten av kvelden, da flaskene var tomme og guttene var fulle, var de enige om at det var to ting som betyde noe; kjærlighet og countrymusikk. Kjærligheten var det mulig å styre, men countrymusikken har man en viss mulighet til å gjøre noe med, og dermed var:

Bjarte Hjelmeland & Cowbiz et faktum.»

Cowbiz består av Bjarte Hjelmeland ( vokal/akk.gitar ), Gunnar Martinsen ( bass ), Henning W. Kemp ( gitarer ), Sveinung Lilleheier ( pedal steel/dobro ), Trond Madsen (trommer ), Hans M. Stensland ( fiolin ) og Anett R. Selfjord ( vokal ).

Men Hjelmeland & biz er ikke alene denne kvelden. Johns Quijote stiller også på scenen. Den forrige skiva til Tom Waits norske brødre, «Forløper», fikk terningkast 4 her i Dagbladet.

- Spennende og modig, men sprikende fra Johns Quijote (uttales dzjåns kisjått), mente anmelderen.