Hjelp, det er 40 år siden Abba vant med «Waterloo»

Hylles i svensk MGP-finale.

MEN KULE KLÆR HADDE DE:  Det er så lenge siden som 1974 at Abba vant finalen i Brighton 6. april. Fra venstre Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog og Björn Ulvaeus.
MEN KULE KLÆR HADDE DE: Det er så lenge siden som 1974 at Abba vant finalen i Brighton 6. april. Fra venstre Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog og Björn Ulvaeus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Antrekket og platåskoene fikk alle til å sperre opp øynene den gang.

Noen av oss er kommet i en slik alder av vi faktisk husker 1974.

Noen av oss husker også at vi kranglet intens om hvem som skulle være den yndige, søte og sexy Agnetha Fältskog med den lyse stemmen da Abba slo knockout på verden med «Waterloo».

40 år siden Noen av oss kan faktisk huske at vi dagen etter finalen - det var fint vårvær den søndagen - opptrådte med liv og lyst på naboens gressplen til vinnerlåta, avspilt på min lille kassettspiller med batteri, og med håndtaket på hoppetauet i plast, som særdeles velegnet mikrofon å synge inn i.

Selvsagt ville alle jenter være Agnetha - hun blonde - den gang, og selvsagt var det nærmest umulig å vinne den konkurransen når man ikke var blond fra naturens side.

Jeg kan ikke huske at guttene sloss om å være verken Björn eller Benny - de bare løp for livet. Men nok om slikt.

MGP-hyllest SVT hyller lørdag gjennombruddet - da Abba tok hjem Eurovision Song Contest fra Brighton med den svært fengende hiten «Waterloo».

Den svenske avisa Expressen opplyser at deler av Abba-nummeret utføres av tidligere MGP-vinnere som Charlotte Perrelli og Robin Stjernberg.

For lørdag er det altså svensk finale i Melodifestivalen i Friends Arena, og svenskene er kjent for å være langt mer opptatt av MGP enn nordmenn.

SUPERSVENSKER:  Foran: Bjørn Ulvaeus, blondinen: Agnetha Faltskog, brubnetten: Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson fra et bilde fra Polydoor Records.  AP Photo/Polydor
SUPERSVENSKER: Foran: Bjørn Ulvaeus, blondinen: Agnetha Faltskog, brubnetten: Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson fra et bilde fra Polydoor Records. AP Photo/Polydor Vis mer

Expressen forteller at det blir en helt spesiell kveld for å hylle Sveriges største popgruppe gjennom tidene.

Startskuddet Seieren i Brighton ble som kjent startskuddet for Agnetha Fältskogs, Bjørn Ulvaeus', Benny Anderssons og Anni-Frid Lyngstads eventyrlige internasjonale karriere.

Selv i dag selger Abba millioner av plater og spilles på radio.

Så mye mer har ikke avisa klart å finne ut - det er tydeligvis mye hemmelighetskremmeri rundt denne Abba-hyllesten på svensk tv.

LONG TIME: Det er 40 år sidan Abba vann Eurovision Song Contest. I lørdagens svenske melodifinale hyllar SVT det svenska bandet.Blant andre Charlotte Perrelli og Robin Stjernberg står på scenen, skriver Expressen. Foto: AP
LONG TIME: Det er 40 år sidan Abba vann Eurovision Song Contest. I lørdagens svenske melodifinale hyllar SVT det svenska bandet.Blant andre Charlotte Perrelli og Robin Stjernberg står på scenen, skriver Expressen. Foto: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer