DEBATT

Debatt: Dyremishandel

Hjelp dyrepolitiet å ta mishandlerne

Stadig flere familiedyr dumpes rundt om i vårt langstrakte land. Nå er det på høy tid å innføre obligatorisk ID-merking av alle familiedyr i landet.

TRYGT: Med obligatorisk ID-merking får man mulighet til å hjelpe dyrepolitiet med å straffeforfølge dyreeiere som mishandler dyr, men også gjenforene bortkomne dyr med sin eier, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock
TRYGT: Med obligatorisk ID-merking får man mulighet til å hjelpe dyrepolitiet med å straffeforfølge dyreeiere som mishandler dyr, men også gjenforene bortkomne dyr med sin eier, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Over 8000 familiedyr fikk praktisk hjelp fra Dyrebeskyttelsen Norge i 2018. På ti år har antallet dyr som har fått hjelp doblet seg. Dette vitner om en utvikling som går i feil retning, med flere og flere dyr som opplever mishandling og som blir dumpet.

En av de siste kjente hendelsene var en hund som hadde fått beina teipet sammen før den var blitt puttet i en plastpose og deretter kastet ut i en elv.

I regjering har Fremskrittspartiet fått gjennomslag for strengere straffer, men også dyrepoliti over hele landet som har vært etterlengtet i mange år. Men man er slett ikke i mål. Det må bli langt strengere straffer for mishandling av dyr og man må tilrettelegge for å enklere spore opp dyremishandlere, og personer som har vist seg uskikket til å holde dyr skal miste retten til dyrehold.

ID-merking av familiedyr vil være et tiltak som vil hjelpe dyrepolitiet i deres arbeid, og øke sjansene for at man kan straffeforfølge dyreeiere som har endt opp med å dumpe eller mishandle sitt dyr. I tillegg vil det være enklere å finne bortkomne dyr, og å bringe dem tilbake til sin rettmessige eier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer