Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Dyremishandel

Hjelp dyrepolitiet å ta mishandlerne

Stadig flere familiedyr dumpes rundt om i vårt langstrakte land. Nå er det på høy tid å innføre obligatorisk ID-merking av alle familiedyr i landet.

TRYGT: Med obligatorisk ID-merking får man mulighet til å hjelpe dyrepolitiet med å straffeforfølge dyreeiere som mishandler dyr, men også gjenforene bortkomne dyr med sin eier, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock
TRYGT: Med obligatorisk ID-merking får man mulighet til å hjelpe dyrepolitiet med å straffeforfølge dyreeiere som mishandler dyr, men også gjenforene bortkomne dyr med sin eier, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock Vis mer
Meninger

Over 8000 familiedyr fikk praktisk hjelp fra Dyrebeskyttelsen Norge i 2018. På ti år har antallet dyr som har fått hjelp doblet seg. Dette vitner om en utvikling som går i feil retning, med flere og flere dyr som opplever mishandling og som blir dumpet.

En av de siste kjente hendelsene var en hund som hadde fått beina teipet sammen før den var blitt puttet i en plastpose og deretter kastet ut i en elv.

I regjering har Fremskrittspartiet fått gjennomslag for strengere straffer, men også dyrepoliti over hele landet som har vært etterlengtet i mange år. Men man er slett ikke i mål. Det må bli langt strengere straffer for mishandling av dyr og man må tilrettelegge for å enklere spore opp dyremishandlere, og personer som har vist seg uskikket til å holde dyr skal miste retten til dyrehold.

DUE MED LUE: Det som ser ut til å være rampestreker, kan potensielt få alvorlige konsekvenser for byduene i Las Vegas. Video: Robert Lee via Storyful Vis mer

ID-merking av familiedyr vil være et tiltak som vil hjelpe dyrepolitiet i deres arbeid, og øke sjansene for at man kan straffeforfølge dyreeiere som har endt opp med å dumpe eller mishandle sitt dyr. I tillegg vil det være enklere å finne bortkomne dyr, og å bringe dem tilbake til sin rettmessige eier.

Oslo FpU ønsker en tryggere hverdag for våre familiedyr. Med obligatorisk ID-merking får man mulighet til å hjelpe dyrepolitiet med å straffeforfølge dyreeiere som mishandler dyr, men også gjenforene bortkomne dyr med sin eier. Ja til obligatorisk ID-merking av familiedyr.