LEDER

Asyl- og flyktningpolitikk:

Hjelp, jeg er i nærområdet

Dagbladet mener: For mange flyktninger er ikke nærområdene et alternativ.

Vil ikke slippe inn noen: Jon Helgheim (Frp) vil ha null flyktninger til Norge i bytte mot økt bistand til nærområder. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Vil ikke slippe inn noen: Jon Helgheim (Frp) vil ha null flyktninger til Norge i bytte mot økt bistand til nærområder. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Det blir flyktningpolitisk ønskereprise for delegatene på Fremskrittspartiets landsmøte i helga. Opp til behandling skal en velkjent kjepphest fra partiets stortingsgruppe: «Vi må hjelpe dem der de er.» Innvandringspolitisk talsmann, Jon Helgheim, mener Norge bør ha som målsetting å ta imot null flyktninger her hjemme, og heller bruke pengene vi sparer på bistand til nærområdene.

Slik har de også begynt å resonnere i Arbeiderpartiet. I en kronikk i Dagbladet skrev innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani at dagens politikk tar «maten ut av munnen på barn i flyktningleirer for å fø på norske asyladvokater.» Poenget hans er det samme som Helgheims, selv om Gharahkhani vil slippe inn få og Helgheim ingen: Penger vi ønsker at skal gå til hjelp, kommer ikke godt nok til nytte. Hvis vi fører en streng politikk her hjemme, kan vi være rausere med pengeoverføringer der ute.

Tolket i beste mening, er intensjonen god: Hvis vi først skal bruke flere milliarder på bistand og hjelp, bør vi bruke dem så effektivt vi kan. Hvis måten vi gjør det på er ved å bruke dem i nærområdene, bør vi gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer