- Hjelp! Jeg går solo!

Den siste turneen var hysterisk og utsolgt fra ende til annen. Men det var ingen bønn, CC Cowboys la inn årene i 1998. Nå går sjefcowboy Magnus Grønneberg (32) solo.

Med et samlet salg på 270000 CC Cowboys-plater var Magnus Grønneberg en av 90-tallets mest suksessfulle norske låtskrivere.

Men solodebuten «Helt grønn» handler ikke først og fremst om hemningsløse eskapader i bakrommene på norske konsertlokaler. Den handler snarere om de enkle ting i hverdagen og eks-cowboyens liv med hunden Panda, kone og tre unger på 12, 9 og 7 hjemme i Fredrikstad.

- Ofte kan man få en følelse av at man vet så inderlig lite om de enkle ting og dem man bryr seg om. Innimellom er man bare helt grønn, sier han.

Sur H-mjølk

I et Oslo-studio som snart skal rives, roter Magnus Grønneberg rundt i askebegerne. Han ser ut som en litt sliten rørlegger med sin uklipte og uvaskede manke, antydning til mage, genser'n fra forrige århundre og mobil kjøpt på tilbud. Cowboyen fra plankebyen ler av glamouren som har gått ut på dato.

- Det var sånn i hele Cowboys-perioden også. Vi var helter på kvelden med helt elleville konserter, men vel hjemme ventet ubetalte regninger og sur H-mjølk i kjøleskapet, sier han med et skjevt smil.

Suksess uten stress

Det siste halvannet året har Magnus skrevet låter og jobbet seg fram mot solodebuten sammen med produsent Jørn Christensen.

- Jeg og Jørn tok med oss et par gitarer og en datamaskin til den franske rivieraen, kikket på Middelhavet og skrev låter. Det ble åtte låter på ei lita uka.

Grønneberg var i alle år enerådene låtskriver i CC Cowboys. Derfor har ikke overgangen til å lage soloplate vært overveldende.

- Men det hender jeg savner gutta. Jeg har jo ikke noen å øve med lenger, sukker Grønneberg og sutter videre på sneipen han har plukket opp.

Mekker låter

- En bilmekaniker har liksom løst gåten på det han holder på med. For en låtskriver er det annerledes. Selv om man har skrevet en bra låt en gang, er det ikke sikkert at man klarer å skrive en til. Belønningen er at jeg lærer noe om musikk og meg sjøl hver gang jeg skriver noe nytt. Og så kan man jo håpe at det dukker opp en hit.

  • Magnus Grønnebergs solodebut «Helt grønn» gis ut 2. mai.
HAR PLATE; TRENGER IMAGE: - Jeg er jo bare en helt vanlig fyr...
.. som ikke har noe band å spille i lenger...
...Whoops, jeg går visste solo nå, sukker en lettere resignert Magnus Grønneberg.