Hjelp Lara!

Med timeglassfigur og en munn som krever sin leppestift, inntar en slående Angelina Jolie lerretet som Lara Croft. Selv Lara hadde trengt et noe sterkere støtteapparat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det meste hviler på Jolie i denne filmutgaven av dataspillenes dronning, og ingen egner seg bedre til rollen. Hun er en spektakulær spesialeffekt i seg selv, utstyrt med et tilsynelatende pansret brystparti, foruten stål i bein og armer og jernhånd i silkehansker. Klart det kommer en del severdig moro ut av et slikt fantasifosters enkvinneskrig kloden rundt.

Derfor er det leit å se hvor uforløst mye av damens materiale er. Ikke Jolies feil. Hun gyver løs med et glimt i øyet, noe vi ikke kan si om de omkringstående herrer, og det hjelper ikke at de riktignok er bifigurer. Også Lara har behov for å bryne seg mot bortimot likemenn - det er derfor det er stilig at hun tar rotta på dem. Verken Iain Glen som skurken Manfred Powell eller Daniel Craig som Alex, kyniker og tidligere sengekamerat, er i stand til å vekke interesse.

Lite humør

Men «Tomb Raider» lider først og fremst av en påfallende mangel på humør, enda hele eventyret, Laras høyadelige britiskhet i kontrast til handlekraft og mot en Indiana Jones kan misunne henne - det hele roper etter treffende kvikkheter. Simon West prøver å holde en tone av tørr engelsk humor med bare middels hell. Dels fordi figurene faktisk er omtrent så snakkesalige som Rambo, dels fordi den lille dialogen som finnes, aldri hever seg til den rappe elegansen engelsk vidd er så kjent for. Samtlige trår vannet i et hav av velbrukte setninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer