DEBATT

Debatt: Flyktningkrisen

Hjelp meg, jeg vet ikke hvordan jeg skal si dette

Jeg vet ikke om folk vil tro meg.

VANSKELIG Å FORSTÅ: Jeg hadde tenkt til å skrive om de 80 000 menneskene som sitter med livene på vent i håpløse leire i Hellas, og alle de tusenvis av barndommene som forsvinner fordi Europa har stengt grensene, men jeg tror ikke mennesker forstår hva det innebærer før de ser det, skriver artikkelforfatteren. Foto: Bartek Langer / REX / NTB scanpix
VANSKELIG Å FORSTÅ: Jeg hadde tenkt til å skrive om de 80 000 menneskene som sitter med livene på vent i håpløse leire i Hellas, og alle de tusenvis av barndommene som forsvinner fordi Europa har stengt grensene, men jeg tror ikke mennesker forstår hva det innebærer før de ser det, skriver artikkelforfatteren. Foto: Bartek Langer / REX / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg har nettopp kommet hjem fra Tyrkia og Libanon og hadde tenkt til å skrive en kronikk om hvor umenneskelige forholdene er for nærmere 4 millioner flyktninger i nærområdene, men jeg vet ikke hvordan jeg skal skrive det så alvoret når inn blant nyhetene her hjemme.

Jeg hadde tenkt til å skrive om hvordan rasismen er på fremferd i disse landene, og hvordan flyktninger blir ropt til på gata at de må komme seg tilbake til sitt eget land, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få fram at de ikke har noe å reise tilbake til.

Jeg hadde tenkt å skrive om hvordan Libanon samarbeider med regimet i Syria om å deportere mennesker tilbake til midt på natta, tilbake til den sikre død, men jeg vet ikke om folk vil tro meg.

Jeg hadde tenkt til å skrive om de 80000 menneskene som sitter med livene på vent i håpløse leire i Hellas, og alle de tusenvis av barndommene som forsvinner fordi Europa har stengt grensene, men jeg tror ikke mennesker forstår hva det innebærer før de ser det.

Jeg hadde tenkt til å skrive om mine unge venner som bor i helvete på jord, flyktningeleiren Moria på Lesbos, som forteller om at de er så redde at de tenker på et liv på gata i Athen som et bedre alternativ, men jeg vet ikke hva jeg kan si for å hjelpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer