Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Hjelp, vi flytter!» er på samme tid muntert fabelaktig og sorgtung

Tre fabulerende utstillinger i Oslo forteller om vår tid, med både spøk og luftig alvor.

FORTELLERTRADISJONER: Anawana Haloba benytter seg av kjøkkenredskaper og et tre som høyttalerholdere i lydverket på Oslo Kunstforening. Fra keramiske krukker kommer oppstykkete brokker av setninger og orale lyder. 
Foto: Arve Rød
FORTELLERTRADISJONER: Anawana Haloba benytter seg av kjøkkenredskaper og et tre som høyttalerholdere i lydverket på Oslo Kunstforening. Fra keramiske krukker kommer oppstykkete brokker av setninger og orale lyder. Foto: Arve Rød Vis mer

På en av mine høstvandringer i Oslos galleriverden støtte jeg på et snakkende tre, omgitt av hviskende og nynnende gryter og kar. Litt etter kom jeg til et gammelt herskapshus i en hage, fylt til randen av dukker, hemmelige rom og alskens ting og tang man fritt kunne benytte seg av og lage sine egne fortellinger og kunstverk-i-kunstverket, før turen endte oppe i ionosfæren hos en svensk okkultist og ny-alkymist.

For å starte med det siste: På Galleri Riis i Vika, like ved Slottsparken, viser Christine Ödlund malerier, en video, en skulptur og en serie glassarbeider i utstillingen «Ionosphere * Plant * Metal * Aura». Tittelen antyder kosmiske sammenhenger mellom ånd og materie, og de ulike verkene er fylt av symboler, arkaisk form og megetsigende geometri – blant annet er de mangefargede glassene som nå dekker galleriets vinduer, oppdelt og formet etter ulike kjemiske symboler, Fibonacci-spiralen og så videre.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?