Hjelper Jens i valgkampen

Kurt Nilsen og Jan Fredrik Karlsen feirer 1. mai med Stoltenberg.

ROS: Stemningen var mildt sagt god da manager Jan Fredrik Karlsen (t.v) , Jens Stoltenberg og artist Kurt Nilsen møttes på Statsministerens kontor. - Kurt og jeg er Ap-folk, slår Karlsen fast. I morgen møtes de igjen til 1. mai-arrangement på Slemmestad i Røyken.
ROS: Stemningen var mildt sagt god da manager Jan Fredrik Karlsen (t.v) , Jens Stoltenberg og artist Kurt Nilsen møttes på Statsministerens kontor. - Kurt og jeg er Ap-folk, slår Karlsen fast. I morgen møtes de igjen til 1. mai-arrangement på Slemmestad i Røyken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):—Vi har fått Jens Stoltenberg til å komme og holde 1. mai-tale. Det er vi veldig stolte av. Det er ikke hverdagskost for oss. Vi vil gjerne hedre våre gamle forfedre. Det at statsministeren vår kommer, er helt fantastisk. Og så skal vi ha en veldig flott konsert på kvelden, sier lederen av 1. mai-komiteen på Slemmestad, Rolf Mulen Karlsen. Ildsjelen er Jan Fredriks far.

Gitarkameratene kommer
Til konserten kommer Kurt Nilsen og de andre kompisene i de nye gitarkameratene. Sammen med Espen Lind, Askil Holm og Alejandro Fuentes starter de opp turneen sin samme kveld.

—Det er stas og attpåtil en høydare for meg. De siste seks-sju åra har jeg vært så heldig å få jobbe på hver eneste 1. mai. Dessuten er det den første isdagen, det, sier Kurt Nilsen. Og legger til:

—Jeg må jo si at det blir en spesiell stemning å få spille — og høre talen til Jens Stoltenberg!

—Kurt og jeg har jo sagt at vi er Ap-folk lenge før vi traff Jens. Så jeg føler vel at vi allerede nå har stilt opp i valgkampen. Vi er bare litt tidlig ute, sier Jan Fredrik Karlsen og ler.

Nå åpner både Karlsen og Stoltenberg for videre samarbeid fram mot valget i september.

Vokst opp med Ap
Nilsen og Karlsen sitter i sofaen inne på Statsministerens kontor. Mellom dem sitter Jens Stoltenberg. Pappa Karlsen like ved. Junior veiver med armene og hopper mens han snakker til statsministeren.

—Kl. 15.00 kommer du og holder en tale, vi ble enige om 20 minutter, ikke sant? Og så kommer Kurt sammen med sine tre andre venner for å hedre 1. mai. Etter hvert har de andre artistene blitt tvunget til å bli engasjert de også, sier han og fortsetter i hurtig tempo:

—Jeg er vokst opp med Ap og et sosialdemokratisk levesett. Det er noe jeg prøver å videreføre i jobben. Pappa er ihuga fan av Slemmestad, som er bygget opp rundt sementfabrikken. Det er pappa som er ildsjelen, så jeg prøver å tilrettelegge og være en slags bakmann og hjelpe dette opp. Dette gleder vi oss til, sier Jan Fredrik.

—Stå fram
Jens Stoltenberg ler med og smiler bredt.

—Jeg synes kjente, eller andre som står litt fram i offentligheten, sjelden står fram med de politiske holdningene de har, for man tror det er omstridt. Det står respekt av dem som står fram med sine politiske verdier, sier han.

Jan Fredrik skyter inn:

—Dessuten er jeg også veldig fascinert av Slemmestad-historien og Karlsen-familien som startet opp på sementfabrikken i 1895. Dette blir stort, jeg gleder meg. Hele familien kommer til å være linet opp.

Konsert før september
Samarbeidet med Nilsen og den tidligere «Idol»-dommeren har en forhistorie:

Da statsministeren fylte 50 år, fikk han en intimkonsert med Kurt Nilsen i gave. Både sangeren og Karlsen var invitert. Noen måneder tidligere hadde Karlsen benyttet seg av beste sendetid på «Nytt på nytt» og skrytt hemningsløst av statsministeren. Gaven — den forteller statsministeren at han snart gjerne vil ha.

—Jeg skal finne et tidspunkt for den konserten. Det blir i hvert fall før september, for å si det sånn. Jeg tror det blir hjemme hos meg, sier Jens Stoltenberg.

Statsministeren forteller at invitasjonen til en felles 1. mai-feiring startet etter at han hadde skrevet brev til både Kurt Nilsen og foreldrene Karlsen.

—Jeg var på Kurt Nilsen-konsert på «Rockefeller» sammen med datteren min og nevø. Det var en stor musikkopplevelse — og så god stemning — at jeg klappet og beveget meg såpass at datteren min syntes det var litt i overkant. Da traff jeg alle her og ble invitert til Slemmestad på 1. mai. Da svarte jeg at ja, det kan jeg jo sikkert. Slik man gjerne svarer, da, sier Stoltenberg.

En hemmelig plan
Men ifølge unge Karlsen var det ikke helt slik det startet.

—Vi hadde en hemmelig plan, sier Karlsen.

—Det var jo da du sendte meg et brev etter at du hadde lest et intervju med meg i Dagbladet, og syntes det var fint at jeg var en Arbeiderparti-mann, sier Kurt Nilsen til Stoltenberg.

—Ja, jeg ble veldig rørt av det, sier statsminister Stoltenberg.

—Jeg ble veldig stolt over det brevet. Det står hjemme på kontoret mitt. Det synes jeg er veldig stas, sier Nilsen.

—Det var slik jeg ble invitert på konsert med Kurt, sier Jens.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer