Hjem fra Hollywood-villmarka

I nesten et halvt år har skuespilleren Dennis Storhøi (37) spilt viking mot superstjernene Antonio Banderas og Omar Sharif i villmarka i Canada. Og Dennis ble god venn med sine verdenskjente kolleger.

Det ble en lang og opplevelsesrik filmjobb for skuespilleren, som har permisjon fra jobben på Oslo Nye Teater. Jobben med actionfilmen «Eaters of the Dead» ble mer omfattende enn Storhøi opprinnelig visste.

Fire dager fri

- Da jeg kom på settet, viste det seg at jeg skulle være med i omtrent hver eneste scene. Jeg tror jeg har hatt fri i fire dager på et halvt år, og mot slutten jobbet vi også på søndager, sier Storhøi, som skal til Los Angeles i januar for de siste opptakene.

Dennis Storhøis kone Mona var også med på filminnspillingen, hun spilte en ung kvinne som ble ofret. Dennis spilte vikingen Herger, som møter araberen Ibn Fadlan, spilt av Banderas. Han ble godt kjent med sine medspillere, også de to stjernene Banderas og Sharif.

- Mona og jeg er blitt invitert ned til Egypt for å besøke Omar. På settet inviterte han på sushi flere ganger, og en gang serverte Antonio selvlaget paella. Vi hadde det veldig hyggelig, og det var ingen nykker hos noen av skuespillerne. Men andre dagen på settet måtte jeg klype meg i armen. Da skulle jeg spille en scene mot Antonio og Omar. «Er jeg her? Storhøi, våkn opp litt nå!»

Stort apparat

Men én ting var møtet med stjerner som Banderas og Sharif, noe annet var det profesjonelle og store apparatet som er i sving under en filminnspilling. Regiansvarlig var John McTiernan, som blant annet har laget den første og tredje «Die Hard».

Dennis og Mona Storhøi var bare to av sju norske skuespillere på settet. De andre var Maria Bonnevie, Anders Andersen, Turid Balke og ungdommene Oliver Sveinal og Bjørn Ove Pedersen. Og utfordringen, å få spille i en amerikansk film med et budsjett på 125 millioner dollar, var enorm.

«Eaters of the Dead» er sannsynligvis premiereklar i mars 1998.