Hjem med et brak

Elektrisk, men ikke ekstatisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: LILLESTRØM (Dagbladet): Øystein Greni har vært lenge borte i USA nå, og vi ønsker ham velkommen hjem.

Forrige uke landet han med en ny BigBang-plate i kofferten.

Mer uskikkelig glød

«Edendale» er blant de aller beste bandet har gitt ut. På den framstår Greni som virkelig voksen, og her tør han virkelig å lene seg tilbake og slappe av. Dessuten synger han bedre enn noensinne.

Men på turnéåpningen i går inntok han litt for mye av den avslappende selvtilliten som preger plata.

BigBang live er som regel både en elektrisk og ekstatisk opplevelse, men i går kveld løsnet det aldri helt – før mot slutten.

Misforstå ikke. BigBang har rutine og musikalitet til å levere gode konserter uansett dagsformen. Åpningen var ikke dårlig, men vi forventet mer av den uskikkelige gløden.

En flott trio

Kanskje overgangen var den solfylte amerikanske vestkysten til det vinterlige Norge er blitt for stor.

Konserten startet med «Early December», og i løpet av ti minutter fikk vi høre åpningssporet på den nye cd-en, «Play Louder». Midtveis i settet kom singelen «Swedish Television» i en langsom og triotung versjon.

Jeg må bare berømme denne trioen. For som Øystein Greni sier, er han heldig som får spille med så solide folk som bassist Nikolai Eilertsen og trommeslager Olaf Olsen. Ikke minst er koringene bra.

Zeppelinsk avslutning

Etter en litt småslapp avslutning med «To The Mountain», var det duket for ekstranummer. Her dukket etter hvert blåserrekka til Undertakers Circus opp – bandet der faren til Greni er vokalist. Dette ga bandet et tiltrengt løft med låtene «I Don’t Wanna» og «Girl In Oslo».

BigBang kom seint, men godt – og det helt til slutt med «Isabel», en av «Edendale»s beste i tungt Led Zeppelin-stuk.

Hvis bandet får turtallet og gnisten noe tidligere, ligger det an til å bli en skikkelig turné.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer