TEATER: Tydelighet er ingen dyd. I alle fall ikke for de frie sjelene i Grusomhetens Teater. Denne anmelder har i en årrekke latt seg fascinere av frigruppens suggererende, fysiske teaterspråk, der virkeligheten fordreies i tåkete speil og meningen er å finne i det assosiative og instinktive. Men det ritualinspirerte scenespråket kan bli litt for dvelende iblant. Det er helt klart litt for dvelende i teatrets siste produksjon, den nær to timer lange «Amazonas». Og hva verre er: Det er overtydelig.
Nationaltheatret-parodi «Amazonas» er nemlig satire. Reinspikka kunst- og kulturkritikk. I sivilisasjonen lever anspente, manierte mennesker med stive smil som med desperat koketteri i tur og orden forsøker å bli attrådd, elsket og ansatt ved Nationaltheatret. Sistnevnte sekvens er en riktig morsom parodi fra skuespiller Odille Annette Heftye Blehr, som gjør en så insisterende psykologisk-realistisk frøken Julie at hun er ganske langt både fra det psykologiske og det realistiske. I det hele tatt fungerer mye av den smidige, fysiske humoren i forestillingen, og skuespillerne har som vanlig full kontroll på kroppsspråk og stemmebruk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger