Hjem til kaos

GARDERMOEN (Dagbladet): - Jeg registrerer at NM i ansvarsdeling er i full gang, er Ellen Horns kommentar til NRK-hodejegers Steinar Hoplands avskjedsbrev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ellen Horn kom i går kveld til Gardermoen etter noen dagers opphold i London. Der har hun blant andre møtt den britiske kulturministeren Chris Smith og lederen for BBCs Europa-avdeling.

- En reise som var planlagt lenge før NRK-oppstyret. Men temaet NRK og samspillet med myndighetene kom jo opp på møtene, sier Horn.

Andre råd

Da Dagbladet møtte henne på flyplassen i går forholdt hun seg forholdsvis ordknapp til utspillene fra Hopland. Han mener i sitt brev til kulturministeren at hele styret bør byttes ut.

- Jeg registrerer at Hopland har behov for å komme med sine råd. De blir nå vurdert sammen med en rekke andre råd jeg har fått fra mange hold i samfunnet.

Horn holder helt tett fram til i morgen klokka 13 om det nye NRK-styret.

- Det har vært krevende og mange ting å forholde seg til, sier Ellen Horn.

Tydelig farget

Reaksjonene fra NRK-styret varierer fra irritasjon til total taushet.

- NRK-styret kjenner seg ikke igjen i det brevet Steinar A. Hopland i hodejegerfirmaet Heidrick & Struggles har sendt til kulturministeren, sier styremedlem Else Bugge Fougner.

- Men det virker helt tydelig farget av at han ikke har det oppdraget lenger. Når han først sender et slikt brev til departementet, burde han også sendt en kopi til styremedlemmene. Departementet har handlet korrekt, i følge offentlighetsloven, ved å journalføre det og dermd gjøre det offentlig, mener hun.

Betenkelig

Et annet medlem av NRK-styret, Hilde Sjurelv, sier dette:

- Jeg finner utspillet fra Steinar A. Hopland i hodejegerfirmaet Heidrick & Struggles betenkelig. Ikke minst fordi han uttaler seg om styrets arbeide generelt. Hopland har bare vært knyttet til bare én del av prosessen og arbeidet vi gjør, påpeker hun.

Fungerende styreleder i NRK, Anne Carine Tanum, vil overhodet ikke kommentere brevet fra hodejeger Steinar Hopland.

Tidligere styreleder Torger Reve har samme syn:

- Jeg vil ikke kommentere konfidensielle brev. Det er også et prinsipielt standpunkt, sier avgått NRK-styreformann Torger Reve.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer