Hjem til Nicoletta for å få trøst

GARDERMOEN (Dagbladet): Duknakket forlater Luciano Pavarotti (63) Norge etter fiasko-opptredenen i Frognerparken. Samtidig er det på det rene at eks-supertenoren ikke vil gjøre det godt igjen med en ny Oslo-konsert til høsten.

Klokka 12.00 søndag formiddag tuslet en slukøret Pavarotti ut på Gardermoens rullebane. Der ventet privatflyet som fraktet ham direkte hjem til Rimini og kjæresten Nicoletta (29).

Søndagens München-konsert sammen med Michael Jackson måtte avlyses etter den pinlige konserten i Oslo. Avlyst er også en påfølgende konserten.

Nå er det også klart at Pavarotti ikke gir en ny Oslo-konsert på sensommeren som plaster på såret etter helgas amputerte konsert.

Takker for forståelsen

- Nei, Pavarotti kommer ikke til Norge i august eller september, sier arrangør Jan Jensen. Pavarotti hevdet nettopp det da stemmen sprakk midt under konserten lørdag.

Pavarotti var lite snakkesalig da han forlot Gardermoen, men gjennom Jensen sendte han følgende melding til sitt publikum:

-Jeg har aldri opplevd et så fantastisk publikum. Dere skjønte jeg var syk og hadde forståelse for det. Jeg er virkelig lei meg.
Og la til nok en gang:

-Jeg vil gjerne komme tilbake til høsten.
Men Jensen tviler altså på det.

-Jeg må tenke litt på meg selv også. Nei, jeg vil ikke si noe mer om dette.

Noen ny utendørskonsert i Frognerparken blir det uansett ikke.

- Han er ikke Gud

Det er det ugreie norske sommerværet som får skylda for at Luciano Pavarotti sviktet rett foran øynene og ikke minst ørene til 15 000 norske publikummere.

{ndash}Pavarotti klarte nesten ikke å prate. Han følte han hadde sviktet både meg og publikum. Jeg har sjelden sett ham så oppriktig lei seg, forteller Jan Jensen.
Også Pavarottis dirigent Leone Magiera unnskylder den italienske stjernen.

-Pavarotti er ikke Gud. Han ga det han hadde. Men jeg innrømmer at jeg er skuffet, uttaler han til Dagbladet.