Manchester-terroren

Hjemløs mann hyllet som en helt etter terror. Nå innrømmer han å ha stjålet fra ofrene

Etter Ariana Grande-konserten Manchester.

KONSERT-TERROR: 22 mennesker ble drept og 59 skadd i skytingen på Ariana Grande-konserten i Manchester i mai i fjor. Foto: PA / NTB Scanpix
KONSERT-TERROR: 22 mennesker ble drept og 59 skadd i skytingen på Ariana Grande-konserten i Manchester i mai i fjor. Foto: PA / NTB ScanpixVis mer

En hjemløs mann som ble hyllet og omtalt som helt etter Manchester Arena-bombingen, har innrømmet å stjele fra ofre for angrepet.

Den hjemløse mannen (33) erkjente straffeskyld i retten i Manchester Crown Court onsdag.

Nå er det ventet at det han er tiltalt for, og erkjent, vil gi fengselsstraff.

Fortalte at han hjalp ofrene

Det skriver The Guardian og flere andre britiske medier om mannen, som fortalte pressen at han bl.a. trøstet en døende kvinne like etter at terrorbomben smalt.

Han fortalte selv, ifølge retten, at han hjalp ofrene og ble en sett på som en helt, men det viste seg å være en løgn.

- Trykket av eksplosjonen slo meg ned på gulvet. Jeg reiste jeg meg opp, men i stedet for å løpe bort, fulgte jeg instinktet mitt og løp tilbake for å hjelpe, fortalte han i et intervju etter eksplosjonen. Dette kom fram i retten.

Mannen innrømmer to tilfeller av tyveri og et tilfelle av svindel.

Stjal veske og bankkort

Den hjemløse mannen stjal en veske tilhørende Pauline Healey, som ble alvorlig skadd i eksplosjonen, og brukte deretter bankkortet hennes på en McDonalds-restaurant de følgende dagene.

Healeys 14-årige barnebarn Sorrell Leczkowski døde i angrepet 22. mai.

33-åringen innrømmet også å stjele en mobiltelefon tilhørende en ikke navngitt tenåringsjente som ble rammet av angrepet.

Kunne fått 585 000 kroner

TILBAKE: Her er Ariana Grande tilbake i Manchester 4. juni med minnekonsert. Foto: NTB scanpix
TILBAKE: Her er Ariana Grande tilbake i Manchester 4. juni med minnekonsert. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter bombeattentatet ved Manchester Arena 22. mai i fjor, der 22 personer ble drept og 59 ble skadd i forbindelse med Ariana Grande-konserten, ble mannen raskt utpekt som en helt.

Mer enn 50 000 pund, 585 000 kroner, ble samlet inn for å hjelpe den hjemløse mannen.

Men overvåkingskameraer av ham viser at 33-åringen stjeler fra Healeys bag, samtidig som barnebarnet hennes ligger døende på bakken. Derfor mottok han aldri de innsamlede pengene.

Avslørt av tv-opptak

Politiet gikk gjennom overvåkingskameraer og fikk se opptak av den hjemløse mannen på arenaen kort tid etter at bomben gikk av. Der ble han sett bærende på ryggsekk mens han gikk rundt blant blodige og døende ofre og lette etter eiendeler fra de skadde.

Mannen tok også bilder med sin egen mobiltelefon og forsøkte å selge dem til mediene.

I retten kom det fram at han har en kriminell løpebane som strekker seg tilbake til tenårene, og han er blitt dømt en rekke ganger for tyveri. Dom i saken er ventet 30. januar.