«Hjemme alene» er ikke bare barnemat

- Fra å forsvare huset sitt til å drive med ren ondskap.

GÅR I FELLA: Når to skurker bryter seg inn i Kevins hjem i filmen «Hjemme alene» setter 8-åringen opp en rekke kreative og farlige feller. Foto: Stella Pictures
GÅR I FELLA: Når to skurker bryter seg inn i Kevins hjem i filmen «Hjemme alene» setter 8-åringen opp en rekke kreative og farlige feller. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den populære 90-tallsfilmen «Hjemme alene» har blitt en juleklassiker som sendes på tv år etter år.

Filmen handler om åtte år gamle Kevin McCallister, som ved en feil blir forlatt alene hjemme da resten av familien reiser til utlandet på juleferie.

Går i fella Noe av det mest minneverdige ved filmen er de to bandittene som bryter seg inn i Kevins hus, men som ikke kommer så langt med plyndringen da Kevin har laget en rekke kreative feller de to får svært så brutale møter med.

Nettavisen The Week har snakket med legen Ryan St. Clair om hvor effektive, og ikke minst ødeleggende, Kevins feller egentlig er. Hvor hardt ville bandittene blitt skadd, og ville de i det hele tatt overlevd?

I en av scenene får den ene skurken et strykejern, sluppet fra en høyde, midt i ansiktet, og det etter at han har falt ned en isbelagt trapp. Ifølge doktor Ryan St. Clair vil en slik ulykke ha alvorlige konsekvenser, og ut ifra høyden på strykejernets fall, samt dets vekt ville skurken brekt flere bein i ansiktet.

- Ondskapsfull Mens den ene banditten får et stykejern i fjeset går den andre også i en av Kevins feller. Den unge gutten har nemlig varmet opp håndtaket til utgangsdøra så mye at det gløder. Skurken tar tak i dørhandtaket og holder i det i et par sekunder, før også han faller ned den isbelagte trappa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer