Hjemme hos Jacko

Norske Miriam Vidareid (21) og Cecilie Eie (21) reiste helt til Los Angeles for å være til stede under rettssaken mot Michael Jackson. Fredag kveld ble de invitert hjem til popidolet.

LOS ANGELES (Dagbladet): Da rettsmøtet startet mot Michael Jackson fredag, var de to jentene på plass i rettssalen i Santa Maria sammen med 60 andre fans. Billettene til rettslokalet hadde blitt loddet ut på forhånd. Jackson satt bare et par meter fra de to jentene, og Miriam forteller at hun fikk øyekontakt da Jackson gikk ut:

- Jeg sa «I love you, Michael», og han sa «I love you, too».

De to jentene har tatt veien til Los Angeles for å vise sin støtte, fordi de er overbevist om at Jackson er uskyldig.

- Det er sørgelig at Michael Jackson må gjennom dette bare fordi noen vil ha hevn og penger. Anklagene mot ham er alvorlige, men vi er helt overbevist om at han er uskyldig, sier Miriam.

Mat og drikke

Dagbladet møtte de to, som har fulgt Jackson i 12 år, før de i går kveld norsk tid fløy ut fra Los Angeles og hjem til Norge igjen etter et ti dagers opphold sammen med Michael Jackson-fans fra resten av verden. De to var slitne, men fornøyde. Høydepunktet under oppholdet var uten tvil besøket på Neverland. Etter at rettssaken var over fredag, fikk Miriam tak i to invitasjoner til ranchen. Her sto det: «I vennskapets og samhørighetens ånd inviterer Michael Jackson sine fans til Neverland-ranchen. Det vil bli servert forfriskninger. Vi sees der!».

På Neverland var rundt 2000 mennesker samlet. Alt av mat, drikke, middag og forfriskninger var gratis. Miriam forteller at hun ikke kan gå i detaljer, fordi hun har skrevet under på en taushetserklæring. Men noe kan hun av avsløre:

- Det var som en drøm for oss å oppleve Neverland Ranch. Jeg følte meg som et barn der inne. Vi hadde tilgang til alt: fornøyelsesparker og dyreparker. Han åpnet hjemmet sitt helt, og det var en fantastisk opplevelse, sier Miriam. Verken hun eller venninnen Cecilie så Michael Jackson i egen person mens de var på ranchen, men de observerte flere i Jacksons familie.

Kritikk

Jackson har fått kritikk både for å komme for seint til rettssaken og for å lage show etter at høringene var over.

- Virker det som han ikke forstår alvoret?

- At det skal ha vært feststemning, stemmer ikke. Michael ønsket å gi noe tilbake, fordi vi støtter ham. Å åpne hjemmet sitt på Neverland var en takk til alle oss som kom, forklarer Miriam.

- Hvorfor er det så viktig for dere å vise Michael støtte?

- Jeg har vært Michael Jackson-fan siden jeg var ni- ti år. Han har gitt meg veldig mye gjennom musikken, og nå ønsker jeg å gi noe tilbake, sier Miriam.

BESØKTE NEVERLAND: Miriam Vidareid (t.v.) fra Bergen og Cecilie Eie fra Stavanger reiste til California for å gi sin støtte til sitt idol Michael Jackson, som er tiltalt for å ha seksuelt misbrukt en 14 år gammel kreftrammet gutt. - Anklagene er alvorlige, men vi er sikre på at Michael er uskyldig, sier de to til Dagbladet.
ÅPNET HUSET: Michael Jackson åpnet hjemmet og fornøyelsesparken sin, Neverland, for fansen som en takk for støtten i forbindelse med rettssaken mot ham for sexovergrep.