Hjemme hos Skywalker

George Lucas (58) revolusjonerte filmverdenen med «Star Wars». Nå er han tilbake med et nytt stjernekapittel, «Episode II - Klonene angriper». Dagbladet har besøkt den mektige filmskaperen i hans eget univers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skywalker Ranch ligger idyllisk til vel en time fra downtown San Francisco, bare noen mil nord for landemerket Golden Gate Bridge. Idet vi tar av fra motorvei 101 og ruller opp Lucas Valley Road i Marin County, har du ikke lenger følelsen av at du er i den mest befolkede staten i USA. Det er fredelig og grønt når minibussen vår, som er fylt med glanende journalister fra hele verden, kjører inn inngangsporten som er merket 5858. Vi er innvilget en meget sjelden audiens hjemme hos filmikonet.

Oppkjørselen er diskré kameraovervåket. Noen hundre meter innover er det en bom med uniformerte vakter. Her voktes en av verdens største filmhemmeligheter, som i perioder har vært hermetisk lukket for publikum og pressen.

FESTNING: Med små, grønne koller som ramme ligger den 2400 hektar store festningen, som han bygde i perioden 1980- 1985 for pengene han tjente på de første tre «Star Wars»-filmene. Det ble mye penger, for Lucas sørget for at han fikk en kontrakt der han var sikret 40 prosent av inntektene på såvel filmen som salget av effekter. Sistnevnte ble periodevis en større økonomisk suksess enn filmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer