Hjemme-påske for Idol-Sandra

Endelig ble det ferie for Sandra Lyng Haugen. 16-åringen reiste rett hjem til Mosjøen etter fem lange «Idol»-uker på hotell i Oslo.

MOSJØEN (Dagbladet): Allerede i dag reiser hun på campingferie sammen med mamma, pappa og lillesøster Andrea (11).

- Vi skal til Hemavan og Tärnaby i Sverige. Det blir dels hytteferie, dels å sove i campingvogna, forteller Sandra, og tar en bit godteri fra påskehjertet fra Dagbladet.

Snøscooter

Mosjøen lå badet i sol i går, og skal gjøre det også i dag. På den andre siden av riksgrensa tar Sandra sikte på å kjøre på snøscooter og teste snowboardet.

- Jeg er ikke god til noen av delene, tilstår den snart 17 år gamle jenta.

- Men jeg gleder meg over at vi har fått påskeferie fra «Idol» fram til tirsdag. Det skal bli herlig. Dessverre rekker jeg ikke over alle som hadde fortjent et besøk, konstaterer hun. Farmor og farfar på Fauske, 25 mil lenger nord, er blant dem som håper at «Idol»-jenta skal vise sitt blide åsyn.

Bløtkake

De to siste kveldene har Sandra fått tilbringe sammen med sin store venninneflokk i Mosjøen.

- Jeg har verdens beste venninner. Tenk, de møtte meg med bløtkake med inskripsjonen «Gratulerer, Sandra! Glad i deg!», forteller Sandra.

De fleste av Sandras venninner går ikke bare på samme skole som henne, Mosjøen videregående skole, men også i samme klasse. Sandra tilskriver klasse 1MDD (musikk, dans, drama) en stor del av æren for at hun er kommet så langt i «Idol».

- Jeg har ikke vært på skolen på fem uker, og savner å være der. Mest på grunn av venninnene. Men også fordi musikklinja er et godt sted å være. Det er ikke tilfeldig at så mange sangtalenter kommer ut herfra, mener blide Sandra.

Undervisningstimer på privatgymnaset Bjørknes i Oslo er bra, men ikke et fullgodt alternativ.

«IDOL»-FRI: Sandra Lyng Haugen feiret påsken med påskegodteri i gågata i Mosjøen i går, ved småbyens statue av en liten gutt i regntøy. Regn var ikke å spore i Mosjøen i går.