Hjemmekos med Norah

Stemme som honning og fløyel, men for lite variasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SENTRUM SCENE/OSLO (Dagbladet.no): - Jeg hørte at Akon, han rapperen, spilte her i går. Var det mange av dere som var der?, spurte Norah Jones publikummet på Sentrum Scene, og fikk noen spredte ”nei” til svar.

- Nei, jeg trodde vel egentlig ikke det, sa Jones med et flir.

22 år gammel solgte Norah Jones svimlende 20 millioner av debutplata ”Come Away With Me” i 2004. De to påfølgende albumene er dømt til å bli målt mot denne bråmodne suksessen. Tredjealbumet ”Not Too Late”, som kom ut i vår, er det svakeste og mest sprikende hittil.

Konserten i Oslo i går var også preget av at Jones sliter med å finne et nytt musikalsk ståsted. Hun har utvilsomt lagd noen tilbakelent-peiskos-piano-crooner-låter for mange, samtidig som de nye, småfamlende folk-forsøkene mangler det touchet av genistrek som skaffet hiten ”Don’t Know Why” en Grammy.

Dermed oppstår det noen ensformige partier i konserten, som må hankes inn igjen av publikumsfriere som ”Cold, Cold Heart”. Men Norah Jones har nok gode låter og nok scenepersonlighet til å gi Sentrum Scene en hyggelig, om ikke uforglemmelig kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer