Hjemmelekser

Hjemmelekser som ikke alle behøver å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Til enhver tid de siste tiåra har det sittet en gruppe unge menn rundt på små og større steder i Norge og lyttet til Sonic Youth og The Pixies. De har gjort et poeng av å hate U2, særlig etter «The Joshua Tree», og hatt et galopperende behov for å bruke musikk som identitetsmarkør og distansere seg fra idiothopen som liker det de foraktfullt omtaler som «glatt kommers».

De har lest Charles Bukowski, Céline og J.D. Salinger. Disse unge mennene er ikke sjelden brennende romantikere med betydelig anlegg for melankoli. En av dem heter Pedro Carmona-Alvarez.

Han ble betegnende nok lyriker, og nå har han gitt ut en samling tekster som kalles «essays», men som sjangermessig spenner fra små skjønnlitterære tekster og gjendiktninger til klassisk litteraturformidling. «Hjemmelekser» inneholder både jentene forteller-jeget, som i alle fall som oftest later til å ligge tett på Carmona-Alvarez\' eget liv, drømmer om, musikken han lytter til og bøkene han leser.

Boka er forfatterens private dannelsesreise. Carmona-Alvarez vil, gjennom 20 tekster på til sammen 360 sider, invitere leseren inn i kulturuniverset som har formet ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer