Hjemmeseier for Getaway People

STAVANGER (Dagbladet): The Getaway People holdt publikum i et jerngrep i over to timer i går. Konserten på Folken tok av fra første akkord.

- Det é grævligt kjekt å væra heima på julaferie , kunngjorde Per Kristian «Boots» Ottestad etter å ha brukt et par sanger på å spille seg skikkelig varm i trøya.

Og vi kan ikke være mer enige; det var rett og slett en strålende forestilling det velvillige hjemmepublikummet var vitne til.

Etter måneder på veien i USA sto The Getaway People endelig på en norsk scene igjen. Turnélivet i Statene har absolutt satt sitt preg på de unge rogalendingene. Sounden var mye røffere og upolert enn det bandet sto for da de forlot hjembyen for et knapt år siden.

Hardere preg

- Det er ikke tvil om at vi er blitt hardere rent musikalsk. Det amerikanske publikummet setter pris på rocka greier og det har selvsagt satt sitt preg på oss, sier vokalist og gitarist Per Kristian «Boots».
Men det var ikke bare sounden som hadde hatt godt av noen måneder i eksil, bandet framsto også som utrolig samspilt.

- Jeg har sett bandet her på Folken før, men kveldens gig er langt sprekere enn sist gang jeg så dem, sier Freddy Gulestøl fra Randaberg.

Konserten begynte med at «Mr. E» fikk det hele til å ta av, deretter gikk det bare én vei - oppover. Alt stemte. Etter en drøy halvtime var det på tide med hiten «She gave me love».

Folkehavet ble mer og mer likt en levende organisme som reagerte instinktivt på rytmen som dundret i golvet under dem.
Når keyboardist Arne «Honda» Hovda tok på seg Brian Johnson-stemmen og sang AC/DC-coveren «Back in Black» som ekstranummer, var det ville tilstander i salen.

Plate kommer

Plateselskapet Columbia ga The Getaway People fornyet tilit i høst, og neste plate er på beddingen. Trommis Espen «Leroy» Nordeger forteller at de vil framstå i en mer rocka versjon enn på debutalbumet.

- Vi har ikke hatt så god tid til å jobbe med det nye materialet ennå. Vi testet noen sanger her i kveld og de satt stort sett bra, men det gjenstår mye arbeid før vi kan tenke på innspilling, sier Espen «Leroy».

Gutta innrømmer at selv om de har base i USA og turnerer flittig i Statene, er veien fram til et definitivt gjennombrudd både lang og kronglete. Hjemmesiden og den etter hvert så velfylte e-post-adresselista er viktige redskap for å nå potensielle konsertgjengere og platekjøpere.

Geriljarockere

- Vi må drive reine geriljakrigen for å kapre publikum til konsertene våre, og slikt undergrunnsarbeid har faktisk bra effekt, forteller gitarist Stein «Stone» Bjelland.
I Stavanger var geriljametodene overflødige i går. Publikum hadde antakelig fått snusen i konserten uansett. Billettene ble revet vekk på rekordtid og Espen «Leroy» som har ivret mest for hjemmekonserten var ikke i tvil om at de kunne ha fylt Folken én gang til - minst.

<B>SJEFEN:</B> Per Kristian &#171;Boots&#187; Ottestad tok ansvar fra første sekund, og publikum lot seg villig lede.