Hjemmeseier for Zwart

Han kom fra oven og til sine egne. I kveld holdt Harald Zwart Norges-premiere i hjembyen sin.

Liv Tyler og de andre stjernene fra «One night at McCool's» dukket ikke opp. Men det gjorde derimot a-ha og minst halve Fredrikstad. Så kom regissøren selv i helikopter og landet foran Fredrikstad kino. Mottakelsen Harald Zwart fikk i hjembyen var en Hollywood-stjerne verdig. Michael Douglas som også har en rolle i Zwarts film dukket også opp på en måte, idet han snakket til publikum via et video-opptak som ble vist i forkant av filmen.

- Ringen sluttet

- Det er denne premieren jeg har gleda meg mest til, sa han til TV2 i forkant. At Zwart husker hvor han kommer fra, fikk han også vist i filmen ved at en Fredrikstad Fotballklubb-vimpel dukker opp i en scene. Som takk for dette, ble han i kveld utnevnt til æresambassadør av klubben på en utendørsscene i Fredrikstad sentrum.

- Ringen er på en måte sluttet. Det var her jeg så min første film på kino. Det var «Star Wars», sa Zwart til NTB før han gikk inn i kinosalen. Zwart bor i dag i Los Angeles, men til TV2 røper han at han og kona Veslemøy nå er på jakt etter hus i Gamlebyen i Fredrikstad. Likevel er det ikke aktuelt å begynne å filme i Norge ennå.

- En spillefilm her hjemme som ville tatt ett år av mitt liv, er jeg ikke klar for ennå.

Smekkfullt

Kinosalen i Fredrikstad var i kveld fylt til trengsel av 600 inviterte publikummere. Før filmen startet dyppet gutta i a-ha hendene sine i sement på hollywoodsk vis. Gruppa har laget musikk til filmen. Zwarts sementavtrykk sikret kinoen seg allerede etter premieren på «Hamilton».

I komedien «One night at McCool's» er hovedrolleinnhaver Liv Tyler ivrig opptatt med å gjøre John Goodman og de andre mannlige rollefigurene spinnville av begjær. Etter premieren i USA tidligere i år fikk filmen blanda kritikker.

HELTER: Harald zwart og kona Veselmøy ble tatt i mot som helter hjemme i Fredrikstad i kveldFoto: SCANPIX
HALL OG FAME: Morten Harket satte evige spor i Fredrikstad i kveld. Foto: SCANPIX