Hjemmeseier til Potter

Teknisk perfekt og med en svært bra dokumentarfilm om J.K. Rowlings eventyrlige suksess.

GARANTERT BESTSELGER: Nå er «Harry Potter og Halvblodsprinsen» ute på dvd og bluray. Filmen er kanskje ikke den aller sterkeste i serien, men tilleggsmaterialet er bra. Aller best er en dokumentarfilm om forfatteren J. K. Rowling.
GARANTERT BESTSELGER: Nå er «Harry Potter og Halvblodsprinsen» ute på dvd og bluray. Filmen er kanskje ikke den aller sterkeste i serien, men tilleggsmaterialet er bra. Aller best er en dokumentarfilm om forfatteren J. K. Rowling. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||DVD: Da det sjette kapittelet om trolldomslæregutten Harry Potter hadde premiere i sommer, omtalte anmelder Vegard Larsen den som en «mellometappe» og ga den terningkast fire. Det er vanskelig å vurdere en film som verken har noen ordentlig begynnelse eller slutt som et selvstendig verk. Så den endelige dommen over Potter-serien kan vi kanskje strengt tatt ikke felle før den siste filmen foreligger om et par år? Jeg har uansett valgt å vurdere dvd-utgivelsen på grunnlag av tilleggsmaterialet, og den tekniske kvaliteten.

UTE PÅ DVD: «Harry Potter og Halvblodsprinsen»
UTE PÅ DVD: «Harry Potter og Halvblodsprinsen» Vis mer

Nær perfekt
Det siste først. «Harry Potter og Halvblodsprinsen» er nær perfekt, både hva lyd og bilde angår. Det er helt som forventet. På bluray på en tv av litt størrelse, føles opplevelsen nesten enda sterkere enn den var på kino. Både dvd- og blurayversjonen kommer med rikelig tilleggsmateriale. Grovt sett kan det deles i to, det litt pludrete, skoledagbokaktige som er rettet mot fans av filmene, og det litt «tyngre» som har appell til oss som fremdeles er fascinert av hele fenomenet. Best er utvilsomt James Runcies timelange dokumentar «A Year in the Life» som følger forfatter J.K. Rowling under og etter innspurten av den siste boka i serien.

Fornuftig og sympatisk
Rowlings «begynte med to tomme hender»- historie er velkjent, men her oppleves den likevel spennende. Det skyldes at filmteamet har fått god tilgang til forfatteren, og at hun har valgt å være overraskende åpen og ærlig. Hun forteller rett fram, både om sin bakgrunn og om livet hennes i dag. Hun snakker om depresjoner, vanskelige familieforhold, forventningspress og om den stadige pågangen av folk og organisasjoner som er ute etter en flik av formuen din. Når et menneske tjener så ufattelige summer som hun har gjort, oppstår det en annen type problemer. Luksusproblemer, utvilsomt. Men like fullt problemer. Rowling framstår som fornuftig og sympatisk, et steinrikt menneske som tilsynelatende har klart å holde føttene på jorda.
Selv om de som regel er godt plantet i svindyre designersko.       

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer