DÅRLIG NYTT: Hjemmet Mortensens hjemmeside kunne i dag fortelle at det skal kuttes 102 årsverk i konsernet, mer enn halvparten av dem blant journalister og andre redaksjonelt ansatte.
DÅRLIG NYTT: Hjemmet Mortensens hjemmeside kunne i dag fortelle at det skal kuttes 102 årsverk i konsernet, mer enn halvparten av dem blant journalister og andre redaksjonelt ansatte.Vis mer

Hjemmet Mortensen kutter 102 årsverk

Flest journalister skal vekk.

(Dagbladet.no): 2009 tegner til å bli et annus horribilis for medieindustrien. I dag var det Hjemmet Mortensens tur til å kunngjøre betydelige kutt. På et allmøte klokka 13 i dag ble det orientert om et innsparingsbehov på mellom 162 og 167 millioner kroner i landets største ukebladforlag.

Det er det redaksjonelle området som rammes hardest. Antall årsverk skal kuttes med 102, hvorav 69 årsverk er redaksjonelle, skriver Journalisten.no.

De ansatte får nå tilbud om sluttpakker, og søknadsfrist blir fra slutten av februar og utover til midten av mars. De NJ-organiserte i Hjemmet Mortensen synes ledelsen tar vel hardt i:

— Vi skjønner at det må spares, men nå mener vi at det går i lengste laget, sier Grevskott til Journalisten.no.

- Vi har lagt en plan som gjør oss i stand til å nå målet med å spare inn 160 millioner kroner. Dette er vi svært tilfreds med, og mener vi nå får på plass en slagkraftig, moderne organisasjon som vil være konkurransedyktig og kan sikre HMs sterke posisjon i markedet, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen i en pressemelding.

KUTTER: Adm. direktør Anne Britt Berentsen i Hjemmet Mortensen kutter mellom 162 og 167 millioner. Foto: HJEMMET MORTENSEN
KUTTER: Adm. direktør Anne Britt Berentsen i Hjemmet Mortensen kutter mellom 162 og 167 millioner. Foto: HJEMMET MORTENSEN Vis mer