Hjerne på menyen

Mannen bak «Blade Runner» og «Alien» skal gjøre boka «Hannibal» til en filmopplevelse du ikke vil nyte.

Filmselskapene har ikke kastet seg over «Hannibal», oppfølgeren til den legendariske filmen «Nattsvermeren», med Anthony Hopkins og Jodie Foster i hovedrollene.

For voldelig

Ridley Scott, mannen bak «Alien» og «Blade Runner» har sagt ja til å være regissør. Jonathan Demme, som regisserte Silence of the Lambs, ville ikke ta på seg «Hannibal» etter sigende fordi boka er for voldelig.

Nyplukket hjerne

Begrepet «intelligent mat» får et nytt innhold med «Hannibal», som blant annet inneholder en scene der hovedpersonene mesker seg med fersk menneskehjerne fra et levende offer.

Så ble også boka for mye for amerikanske kritikere, som kalte boka for en «motbydelig smørje»,.

Nølte

Ifølge internettmagasinet Salon har Universal sittet på gjerdet lenge fordi de fryktet at innspillen ville bli for kostbar. Dessuten har den amerikanske regjeringen varslet en gjennomgang av mediavolden.

Men boka har nå funnet veien inn på bestselgerlistene, og fått noen få gode kritikker. Dermed setter Universal full gass på prosjektet. Håpet er at filmen skal være ute til år 2001, skriver Mr. Showbiz.

Nye ansikter?

Det er usikkert om Foster eller Hopkins blir å se på lerretet. Rryktene sier ifølge Mr. Showbiz at Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire) har vært i samtaler med Scott. Ifølge Daily Mail skal Scott også møte Tim Roth (Reservoir Dogs, Roby Roy) med tanke på tittelrollen.