Hjernedød actionfigurfest

Men «G.I. Joe»-spillet kan være småunderholdende.

G.I. JOE ER svære greier i USA. Soldatdokkene banet vei for en hel generasjon gutter som brått kunne leke med dukker, ehem, actionfigurer, og animasjonsseriene rullet og gikk på tv i en årrekke.

Her på berget var ikke G.I. Joe-navnet like kjent — av en eller annen grunn ble leketøyene lansert under navnet Action Force, med eget blad og det hele.

Når «G.I. Joe»-filmen nå kommer på kino, kommer også alle de uunngåelige lanseringsbiproduktene — men i denne langt mer internasjonale tidsalder er det ikke snakk om å lokalisere bort konseptet.

I SPILLET FÅR du etter hvert tilgang på 12 av de (for stadig flere) velkjente actionfigurene, som hver med sine evner må ut i felten for å hindre den evigonde forbryterorganisasjonen Cobra fra å gjennomføre sin utspekulerte plan.

1

Selve spillet minner i sin utføring om de gamle «Commando»-aktige shoot'em up-spillene, bare at det her utføres i en sterkt avgrenset og korridorpreget semi-3d i tredjepersons synsvinkel.

Det er til enhver tid to Joe-soldater ute i felten, noe som åpner for at skytefesten når som helst kan oppleves sammen med en venn.

OM DU SPILLER alene vil datamaskinen styre helt til du dør, da får du hoppe inn i skoene til sidemannen. Om begge dør må du imidlertid starte hele brettet på nytt, og det kan være litt av et hopp — det er noe som ikke stemmer helt overens med den ellers så tilgjengelige spillestilen i spillet.

Spillet er ikke akkurat av den typen som krever for mye av det du har under topplokket. Du skyter på det som kan skytes på, og samler poeng underveis.

Hjernedød actionfigurfest

NOEN GANGER dukker det opp ekstra tøffe fiender eller kjøretøyer du kan benytte deg av, og med muligheten for å bytte mellom Joes med unike egenskaper er det hele en helt grei actionfest som dessverre aldri tar helt av.

Noe ved spillets stil får det til å framstå som noe som lett kunne vært et nedlastbart spill på Xbox Live eller PSN — og noen vil dermed synes at vanlig butikkpris vil være i drøyeste laget for et spill som ikke er blant de mest spennende i spillhylla.