Hjernekirurg saksøker TV 2:  - I løpet av en helg i desember ble alt revet i stykker

Per Kristian Eide forklarte i retten at TV 2s dekning var en stor belastning for ham og familien.  

SAKSØKER: Hjernekirurg Per Kristian Eide saksøker TV 2 for ærekrenkelser etter en rekke saker om pasientskader i forbindelse med et forskningsprosjekt han ledet. Her er Eide og advokat Per Danielsen, ved Advokatfirmaet Danielsen og Co. FOTO: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SAKSØKER: Hjernekirurg Per Kristian Eide saksøker TV 2 for ærekrenkelser etter en rekke saker om pasientskader i forbindelse med et forskningsprosjekt han ledet. Her er Eide og advokat Per Danielsen, ved Advokatfirmaet Danielsen og Co. FOTO: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): - Det var nærmest en personforfølgelse, sier Per Kristian Eide, hjernekirurg ved Oslo Universitetssykehus, under sin forklaring i retten tirsdag.

Eide saksøker TV 2 for ærekrenkelser, og krever millionbeløp i oppreisning etter at TV 2 publiserte en rekke saker hvor de gransket om han hadde utsatt pasienter for fare og påført dem varig hjerneskade under et forskningsprosjekt han sto bak.

Den første saken ble sendt høsten 2012. Eide mener TV 2 har fremsatt beskyldninger mot ham som ikke stemmer. Dette bestrider TV 2, og kanalens advokat mener det ikke foreligger noen ærekrenkelser i sakene som er publisert.

- Karakterdrap

Eide forteller at han og familien opplevde TV 2s dekning som en stor belastning.

- I løpet av en helg i desember ble alt revet i stykker. Man utsettes for karakterdrap. Du er fratatt all verdi som lege, forsker og menneske. Det er det som er så skummelt. Jeg vil si at den journalistikken TV 2 har gjort, har i seg potensiale til å ta liv, sa Eide i retten.

Sigurd Holter Torp, advokat for TV 2, mener uttalelsen om at kanalens journalistikk har potensiale til å ta liv, er helt uholdbar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer