Hjernevask - bedre sent enn aldri

- Det er uheldig at kjønnsforskerne mer eller mindre alene legger premissene for norsk likestillingspolitikk.

KVINNER VIL JOBBE MED MENNESKER: Og det bør de få lov til, mener innleggsforfatteren.Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
KVINNER VIL JOBBE MED MENNESKER: Og det bør de få lov til, mener innleggsforfatteren.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«HJERNEVASK»: Ære være Harald Eia som har tatt opp den hete poteten som har blitt hegnet om av velmenende kvinnesaksmenn, kvinnesakskvinner og samfunnsforskere med en eneste hypotese for øyne: Menn og kvinner er like, de vet det bare ikke, fortell dem det, gjør dem like!

I over 20 år har jeg arbeidet med studie- og karriereveiledning for ungdom og voksne. Ved kartlegging av menns og kvinners tilbøyelighet, personlighetstrekk, interesser og evner har jeg hele tiden sett en helt klar tendens, nemlig den at kvinner i det store og hele ønsker å arbeide i en eller annen form med mennesker eller kommunikasjon, mens flertall av den mannlige delen av befolkningen foretrekker, ting, tall, formler, bygging o.l. Jeg benekter ikke at familie, samfunnsforhold, kultur og venner har en påvirkning, men tendensen er så klar at bare en som er blind, kan tro noe annet. Og at noen kvinner lykkes og er fornøyde med yrker som vanligvis foretrekkes av menn, er veldig fint, men forandrer ikke det store bildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer