Debatt: Undervisning

Hjernevask i skolen

Skolen er gjennomsyret av venstreradikalt tankegods.

VRANGLÆRE: Å lese læreboka Kosmos 10, er som å lese en brosjyre fra Attac, mener Sylvi Listhaug.
Foto: Ida Von Hanno Bast
VRANGLÆRE: Å lese læreboka Kosmos 10, er som å lese en brosjyre fra Attac, mener Sylvi Listhaug. Foto: Ida Von Hanno Bast Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«HJERNEVASK»: Denne våren har Harald Eias «Hjernevask» avkledd en rekke norske forskere som de politiske aktivistene de er. Kanskje var det ikke så overraskende at kjønnsforskerne Eia intervjuet hadde mange vrangforestillinger som de med glede delte med resten av Norge. Mer overraskende, og ikke minst skremmende, er det at vranglæren også florerer i den norske skolen.

Av ren nysgjerrighet, har jeg de siste dagene lest igjennom flere skolebøker for norske ungdomskolelever. Jeg var forberedt på å finne mye politisk korrekthet, men det jeg fant overgikk mine villeste fantasier. Samfunnskunnskapsboken Kosmos 10 er i en klasse for seg selv. Denne boken er i følge forlaget, Fagbokforlaget, markedsledende i Norge. Det betyr at over 50 % av skolene bruker den. Å lese Kosmos 10, er som å lese en brosjyre fra Attac. Med andre ord er innholdet så venstreradikalt at selv en sindig Arbeiderpartist vil heve øyenbrynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer