Hjerte- knuser'n

LONDON (Dagbladet): I morgen lanseres Christian Ingebrigtsen (22) og guttebandet A1 i England - og de har en skikkelig debut-kontrakt i baklomma.

Plateselskapet Colombia har satt inn gigantressurser for å gjøre A1 til et nytt popeventyr. De vil ta opp konkurransen med suksessband som Boyzone og Backstreet Boys.

- Ja, jeg kan bekrefte at vi har fått en meget bra kontrakt, sier Ingebrigtsen. Mer vil ikke Siggerud-gutten si om kontrakten.

Stjerner i England

Christian Ingebrigtsen ble som elev ved Paul McCartney-skolen Liverpool Institute for Performing Arts, håndplukket som en av fire gutter til det nye superbandet. Ben (17), Mark (20), Paul (24) og Christian (22) har til tross for sin unge alder bred musikalsk erfaring.

Et stramt program med konserter, tv-show og intervjuer har gitt A1 stjernestatus i England bare etter få måneder. Men det er først på mandag debutsingelen «Be The First To Believe» legges ut for salg.

- Jeg tror vi er godt forberedt. Vi har holdt på med musikk hele livet, og gjort mange erfaringer allerede før utgivelsen. Likevel er det reaksjonene fra venner og kjente hjemme i Norge jeg er nervøs for, ikke tenåringsjentene og den engelske sladrepressen, forteller Christian.

Nå venter verdenslansering for guttegruppa, og Oslo blir besøkt allerede kommende onsdag.

Skriver selv

22-åringen kan i løpet av kort tid bli langt mer berømt enn pappa Stein, Norsktopp-generalen framfor noen på 70-tallet. For selv om A1 låter vidt forskjellig fra Stein Ingebrigsten, har Christian mye å takke sin far for.

- Mine første barndomsminner er fra da pappa tok meg med på turné. Siden den gangen har musikken fulgt meg, både som pianist, låtskriver og vokalist, forteller han.

Det er knyttet skyhøye forventninger til singelen «Be The First To Believe». Låta er ventet til å herje på hitlistene. A1 har dessuten spilt inn musikkvideo i Mexico, som nå blir sendt på MTV. Forrige uke opptrådte de for 100000 mennesker på en festival utenfor London.

- Vi er det eneste guttebandet som skriver tekstene og musikken selv. «Be The First To Believe» er skrevet i fellesskap, og er ment som en takk til alle som har støttet oss på veien. Derfor føles det ekstra spesielt når tusenvis av fans synger med på sangene våre, sier Ingebrigtsen, som håper å få en ukes ferie i Norge i løpet av sommeren.

- Jeg lengter hjem til gamle-gjengen. Det kan ofte være vanskelig å holde kontakten når man er så langt borte, men jeg er fortsatt den samme gamle.