Hjertelig møte

Da kronprins Haakon og Mette-Marit hilste på artistene etter konserten, var det spesielt Moby kronprinsen ønsket å møte. Haakon er nemlig en stor fan av popstjernen som i går også mottok sin 22. platinaplate.

- Kronprinsen har ytret ønske om å få møte Moby, kunne representanten for Mobys norske plateselskap fortelle.

Nøktern

Selv hadde Moby, eller Richard Hall som han egentlig heter, et nøkternt forhold til sin kongelige fan.

- Jeg har også hørt at en av de engelske prinsene er en fan. Er det William han heter? Jo da, det er OK. Var ikke den norske kronprinsen på Quart-festivalen også?

Moby satte pris på å spille på Nobelkonserten. Den samfunnsengasjerte artisten syntes det var fint å hylle en mann som kjempet for demokrati og frihet. Men publikum var uvant.

- Jeg spiller ofte i konsertsaler av denne størrelsen, men vanligvis er de ikke fylt av voksne menn i dress, kommenterte Moby tørt etter Spektrum-konserten.

Moby og bandet hans spilte «Porcelain» , «Why Does My Heart Feel So Bad» og «Natural Blues» sammen med Kringkastingsorkestret.

Reisevant

Han nølte ikke med å si ja til Nobelkonserten, selv om det var vanskelig å få konserten til å passe inn i en frisk reiserute.

- Jeg avsluttet Europaturneen i Amsterdam onsdag, så dro jeg til New York, videre til Washington, så til San Diego, videre til Los Angeles, så til Seattle, tilbake til Los Angeles, derfra til New York, og så til Oslo, forteller Moby.

I dag er han igjen på vei tilbake over Atlanteren, sannsynligvis fordypet i en bok.

- Å fly er helt greit - jeg bare sitter der! Enten leser jeg eller ser film eller spiller dataspill. Jeg får ikke til å jobbe på fly. Men 1. januar er jeg ferdig med turneen, da har vi spilt 300 konserter siden juli i fjor. Så det er mulig at jeg bare faller helt fra hverandre når jeg kommer hjem til New York. Antakelig har jeg bare overlevd på adrenalin og liksom-energi det siste året, sier Moby og ler.

Albumet «Play» har til nå solgt over 75000 i Norge, og seks millioner på verdensbasis. Et nytt album fra Moby kommer tidligst våren 2002.

SMÅPRATET: Kronprins Haakon og Mette-Marit tok seg tid til å småprate litt med Moby bak scenen i Oslo Spektrum etter Nobelkonserten mandag kveld.