Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hjerterom

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KORRUPSJON: Byrådspartiene Høyre og FrP i Oslo blir stadig oftere beskyldt for manglende omsorg for samfunnets slitere. Jeg syns tiden er inne for å gi noen eksempler på hvor feil denne kritikken er. Nylig måtte en høyt verdsatt direktør i Undervisningsbygg «gå på dagen», som det kaldt ble meldt i alle kanaler. Det virket så hjerterått. Men så viser det seg at byrådet i det stille viste både omsorg og hjertelag. De sørga for at direktøren ikke behøvde å gå langt. Han fikk straks jobb i nabobedriften Omsorgsbygg . For å sitere byrådets talsmann: «Vi har en forpliktelse til å sysselsette han.» Ja, så enkelt kan det sies. Tenk om alle som har gjort en feil eller femti og sløst vekk en million eller åtti, hadde møtt slik omsorg fra arbeidsgiveren? Har ikke NHO noe å lære her?

I SLUTTEN av oktober ba en annen av byrådets direktører om å bli fritatt fra jobben sin. Han hadde i mange år vært det daglige mellomleddet mellom Undervisningsbygg og den byråden som måtte gå på grunn av korrupsjonssaken. For å unngå misforståelser: Direktørens avgang hadde intet med dette å gjøre. Arbeidsbyrden var bare plutselig blitt så alt for stor.Og da viste byrådet igjen sin evne til omsorg. For dem er seniorpolitikk og inkluderende arbeidsliv mer enn fagre ord. De har - med omsorgsfull diskresjon - ordna en egen liten minietat for den slitne direktøren. Det blir svung og vyer over dørskiltet: Forhandlings- og strategienheten! Smak litt på den: Det følger ikke lite anseelse med å være direktør for Forhandlings- og strategienheten i en hovedstad som har et årlig budsjett på nær 30 milliarder. Samtidig har byrådet på en nesten genial måte tatt høyde for at den trofaste 57-åringen ikke lenger makter så store arbeidsbyrder: Det nye enheten er tiltenkt fem stillinger.

DEN FØRSTE OPPGAVEN blir å arbeide med «organisering av en kompetansepool med tanke på forhandlinger knyttet til OPS [Offentlig Privat Samarbeid] -utredninger og enkeltoppdrag knyttet til strategisk eiendomsutvikling samt internasjonal markedsføring av Oslo kommunes eiendommer.»

DET ER VISST IKKE grenser for hva byrådet kan kritiseres for. De siste ukene har det til og med fått kjeft bare fordi en halliksiktet bærumsspekulant fikk kjøpe 188 kommunale leiligheter på Torshov. Men nå tror jeg vi kan føle oss trygge på dette ikke vil gjenta seg. Så snart byrådets nye strategienhet får sving på den internasjonale markedsføringa av kommunens leiegårder, vil nok budrundene ta av såpass at halliker fra Bærum er sjanseløse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!