Hjerteskjærende godt

Vigdis Hjorth er en omstridt offentlig figur, hvor omtalen kan grense til mobbing. Bøkene hennes går gjerne med i dragsuget. Med boka «Om bare» er det på høy tid å gi forfatteren Vigdis Hjorth rettferdighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Boka har allerede i forkant blitt hausset opp av mediene som en nøkkelroman, en beskrivelse av forholdet mellom forfatteren og litteraturprofessoren Arild Linneberg.

Dette har Hjorth selv halvveis bekreftet, deretter benektet. Jeg gir blaffen. Kjæresteparet Hjorth/Linneberg klarer ikke å sperre for en sterk litterær opplevelse, en viktig bok om kjærlighetens problem.

Destruktiv

Radiodramatikeren Ida Heier lever i et ekteskap på vei mot stupet. På et seminar møter hun den gifte professoren Arnold Busk. Vel hjemme igjen i hver sin by tar Arnold kontakt, og etter kort tid er Ida hodestups forelsket.

Leseren blir med på Idas berg-og-dal-bane i jakten på Arnold. En mann som holder henne på avstand, men ikke helt, som ikke vil skille seg, som har andre kvinner.

Etter års ufattelig lengsel får hun ham, og entrer en ny type berg-og-dal-bane. Et symbiotisk, grensesprengende kjærlighetsforhold hvor Arnold og Ida i en destruktiv runddans av sjalusi og kontroll, alkohol og utroskap, lar den store kjærligheten forvitre. - Hvorfor gikk det så galt? Når var egentlig kjærlighetens øyeblikk?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer