Hjerteskjærende om Cuba

Dramatisk, gripende og vidunderlig vakker fortelling fra Castros Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Cuba 1956: Kusinene Nora og Alicia er bestevenninner og lykkelige tenåringsjenter i et strengt katolsk og klassedelt Cuba styrt av diktatoren Batista. Når revolusjonen kommer, blir den ønsket vellommen også av kusinenes velstående familie. Men Fidel Castro strammer snart grepet. Tilværelsen blir uutholdelig for Noras familie, som flykter til USA.Alicia, derimot, blir igjen. Hun gifter seg med revolusjonære Tony. Han er svart, og ekteskapet er ifølge Alicias konservative hvite familie en skandale. De to bygger en tilværelse med stor tro på et nytt og rettferdig Cuba.

Hovedpersonen er Nora. Hun forteller om den problematiske eksiltilværelsen som «Degos» i et frilynt, men fordomsfullt USA. Romanen er bygget opp rundt brevene mellom de to kusinene, der Alicias brev blir mer og mer faretruende inntil Nora i 1981 reiser tilbake for å hjelpe sin kusine. Alicia er da døende av aids, etter å ha livnært seg og sin blinde datter som prostituert i et lutfattig Cuba. Ektemannen Tony har sittet fengslet i mange år for antirevolusjonær virksomhet.

Bestselger

«Drømmehjerte» har i lang tid ligget øverst på Dagbladets bestselgerliste. Samartin, hvis familie er eksilkubanere, er urettferdig nok blitt sammenliknet både med Paulo Coelho og Khaled Hosseini. Samartin, som også har skrevet bestselgeren «Senor Peregrino», har et mye strammere språk enn klisjékongen Coelho. Hun lesser heller ikke på med spekulativt melodrama som Husseini. «Drømmehjerte» er en nydelig fortelling, overbevisende og avbalansert. Her er kjærlighet, dramatikk og en gripende avslutning som rører selv et lunkent anmelderhjerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer