Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Susanne Sundfør - «When the Lord»

Hjerteskjærende vakkert

Susanne Sundfør slipper ny låt.

AKTUELL MED NY MUSIKK: Susanne Sundfør har sluppet en ny låt i forbindelse med filmen om Lene Marie Fossen. Foro: Warner Music
AKTUELL MED NY MUSIKK: Susanne Sundfør har sluppet en ny låt i forbindelse med filmen om Lene Marie Fossen. Foro: Warner Music Vis mer

«When the Lord»

Susanne Sundfør

6 1 6

Pop

2020
Plateselskap:

Sonnet / Warner Music

«Det blir nemlig ikke finere, og tristere, enn dette.»
Se alle anmeldelser

LÅT: 22. oktober i fjor døde den anerkjente fotokunstneren Lene Marie Fossen 33 år gammel. Da hadde hun slitt mesteparten av sitt liv med den grufulle sykdommen anoreksi. Denne måneden kommer den Margreth Olin-produserte dokumentarfilmen om Fossens liv, «Selvportrett».

Susanne Sundfør har hatt oppgaven av å sette musikk til filmen.

Fossens bilder var ofte intime skildringer av lidelse og isolasjon. «When the Lord», første smakebit fra lydsporet, er i sin tur så nær og intim som bare Sundfør kan være.

Sangen er hjerteskjærende vakker i all sin enkelhet og nærmest messende desperasjon. Pianoet ligger der som ensom følgesvenn under de sakrale vokallinjene som hele veien tiltar i styrke. «Wake me up when the lord has descended on us», synger hun mens refrenget løfter deg mot skyene.

«When the Lord» viser at Susanne Sundfør er på sitt aller beste når hun skreller bort all staffasjen og lar stemmen, og alle valørene og variantene av den, få ta mesteparten av plassen i det ellers luftige lydbildet. Det er få artister som kan bevege som henne når hun lar melankolien få fritt spillerom.

Det blir nemlig ikke finere, og tristere, enn dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media