Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hjerteslager

Klar for høy puls? En klassiker fra 1942 er kåret til verdens mest romantiske film. Hva er din hjerteslager?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valentindagen er straks her. Vi forbereder deg med litt romanse.

På torsdag blir verden forhåpentligvis som en rosa sukkerspinnsky du kan slappe av på sammen med alle bamsene, sukkertøyet og kjæresten din. Om du har en da. Glem skittentøy, oppvask, OL, snøslaps og holke. Det er på tide å speede opp hjerterytmen.

Høy puls

Heldigvis har ikke alle pulsen til Johann Mühlegg. Det går an å få de fleste av oss igang med lettere grep. Glem skigång, doping og slim.

Filmtitting er kanskje ikke det du vil bruke Valentindagen på? Uansett, det kan hjelpe på hjertefrekvensen for oss vanlige sofaslitere nå dagene forut. Og det er mye mer behagelig enn de andre alternativene.

Du kan starte med å komme i form allerede i dag. Du har tre dager på deg. Og du slipper å bo i et kjedelig høydehus. Målet er å bli både rødmusset, kortpustet og kanskje litt sliten. Etterpå.

Verdens mest romantiske filmer kan brukes til formålet. Nettstedet til kanalen FilmFour har arrangert en romansekåring i forbindelse med Valentindagen. Og den gir tittetipsene som får deg i rett steming.

Ingrid og Humphrey

«Casablanca», klassikeren fra 1942 med Ingrid Bergman og Humphrey Bogart, er vinneren. Dette er ifølge leserne verdens mest romantiske film gjennom tidene.

Filmen har du sikkert sett. Handlingen er satt til, jepp, Casablanca, under andre verdenskrig. Rick Blaine (Bogart) driver en populær nattklubb. Dette er paradiset for flyktninger på jakt etter brev eller kontakt med omverdenen som gjør det mulig å flykte til USA.

Ilsa (Bergman) og ektemannen (Paul Henreid) oppsøker kafeen, til Ricks store overraskelse. Ilsa var nemlig hans store kjærlighet som forlot ham da nazistene invaderte Paris. Deres kjærlighet blomstrer opp. Hun vil derfor bli igjen i byen, uten sin ektemann. Resten må du se selv. Du må!

Sølv, bronse og poengplass

På en god nummer to finner du Claire Danes og Leonardo DiCaprio i «Romeo og Julie». Ja, den av William Shakespeare.

«Den engelske pasienten», sukk, er nummer tre. Mens «Bonnie og Clyde», dobbeltsukk, havnet på den tarvelige fjerdeplassen. Det viktigste er ikke å vinne. Det er poengplass.

Videre har vi må-se filmen «Da Harry møtte Sally» på en åpenbar femteplass. «Snikende tiger, skjult drage» har fått sjetteplassen. «Breakfast at Tiffanys», «Tatt av vinden», «Brief Encounter» og «Roxanne» havnet på de påfølgene plassene.

Anti-valentin?

Har du ingen utsikter til en date til Valentindagen anbefaler vi avreagering med vår overlevelsesmanual for Anti-Valentinere.

Har du ikke gitt opp ennå kan du bli med på forhåndspremieren på vår kontakttjeneste Blink.

Hva er din favoritt innen kategorien tåreperser og hjerte-smerte? Send inn dine tips til romantiske filmer!

BONNIE AND CLYDE:</B> Filmen fra 1967 hadde Warren Beatty og Faye Dunaway i hovedrollene. Filmen er basert på en sann historie. Clyde (Beatty) slipper ut fra fengsel, møter Bonnie og de to begynner å rane banker. Sammen terroriserer de sørstatene på 1920-tallet. Filmen havnet på den forsmedelige fjerdeplassen i kåringa.
<B>SUKK:</B> Verdens mest romantiske film. Dobbelsukk. Du kan lese mer om den på <a href=http://www.allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=A6614>Allmovie.com.</a>
<B>ROXANNE:</B> Daryl Hannah spilte Roxanne i 1987. Hun drømmer om en kjekk og intelligent mann, og oppdager at utseendet ikke er alt. Steve Martin spiller mannen, og han har laaang nese. Filmen er basert på stykket «Cyrano de Bergerac» og fikk tiendeplassen i kåringa.
Hele Norges coronakart