Hjerte/smerte

«I hate you so much right now!» skrek Kelis. Men nå er hun ikke sint lenger. Hun er forelska.

DU HUSKER DEN herlig aggressive «Caught Out There»-videoen fra 1999? Der en pissforbanna Kelis starter kvinneopprør mot mannlige drittsekker? Nå er hun tilbake med ny plate. Men den som lengter etter noe Alanis-aktig, hevngjerrig brølemusikk bør bruke pengene sine på andre ting.

Den sinte, skrikende unge jenta er nemlig borte som dugg for solen. Kelis (24) er over alle støvleskaft forelska. Og på fingeren sitter en enorm diamant av en forlovelsesring. Hun skal gifte seg med rapperen Nas en gang neste år. Det nye albumet «Tasty» har nettopp nådd butikkhyllene og Kelis selv kalles «the most fashionable girl on the planet». Livet smiler til jenta fra Harlem.

NAVNET KELIS ER en sammensetning av foreldrenes fornavn. Faren Kenneth er afroamerikansk prest og jazzmusiker. Moren Evaliss er halvt kinesisk, halvt portugisisk og motedesigner. Hun måtte bli et rart barn.

- Jeg gjennomgikk en altomfattende identitetskrise da jeg var 13 år, sier hun i et intervju med bladet ELLE.

Kelis barberte av seg alt håret, til foreldrenes store fortvilelse. Senere har hun farget det knallblått, helhvitt, blodrødt, syregrønt og tyggegummirosa.

- Jeg gikk på en «all white» privatskole på Manhattan, og jeg følte meg helt fremmed. Moren min tok på meg skikkelig funky klær i masse farger, og jeg så sikker pretty cool ut, men egentlig ville jeg jo bare ligne på de andre barna.

SÅ STAKK HUN hjemmefra. Uten å ha noe sted å bo begynte hun på La Guardia School of Performing Arts (Fame-skolen, vet du.), og hun begynte å henge sammen med hiphoperne i Wu Tang Clan.

- Selv om jeg var outsider og husløs, følte jeg meg aldri som en taper. Jeg visste jeg kunne synge, har Kelis sagt.

Da hun litt senere traff Neptunes-gutta Chad Hugo og Pharell Williams var det full klaff. Sammen med produsentene som nå er blitt superstjerner lagde Kelis debutalbumet «Kaleidoscope». Og vi skal ikke glemme at Kelis\' singel «Caught out there» var en av de aller første Neptunes-låtene som slo igjennom. I USA syntes publikum og radiostasjonene fortsatt at Neptunes-sounden var for sær. Kelis\' andre album «Wanderland» ble derfor bare gitt ut i Europa.

MEN NÅ ER også amerikanerne klare for god smak. «Tasty» lanseres tungt også i Kelis\' hjemland. På dette albumet har hun også jobbet med Andre 3000 fra OutKast, Timbaland og Rockwilder som produsenter. I tillegg til gode, gamle Neptunes selvfølgelig. I høst lanserte Kelis også accesoir-kolleksjonen K Rogers.

- Først nå føler jeg at jeg nærmer meg den virkelige meg, sier Kelis i intervjuet med ELLE.

- Hvordan har du kommet helt hit?

- Det er en blanding av flaks, hardt arbeid og Gud. Det er Gud som gir meg fred til å skrive, som plasserer meg på rett sted til rett tid og holder meg trygg.

Kelis forteller også at hun føler seg moden for alderen.

- Jeg har følt meg moden siden jeg var fire. Da jeg flyttet hjemmefra som femtenåring var det egentlig elleve år for sent.

- Hvor gammel kommer du til å føle deg når du er 45, tror du?

- Hm. 45? Da har jeg nok gått en hel runde, sier Kelis ettertenksomt.

- Da føler jeg meg sikkert som et barn igjen.

MEN TILBAKE TIL NAS. Kelis innrømmer at hun ikke hadde hatt sex på over et år da hun traff kjæresten. Da ble det visstnok kjapt ordnings på de sakene. Det nye albumet er mer selvsikkert og sexy enn noensinne. Og i motsetning til kjærestene (vennene? elskerne? samarbeidspartnerne?) Jay-Z og Beyoncè, legger verken Kelis eller Nas skjul på at de er sammen og forelska. Etter at Kelis sang på hans «Hey Nas», var det hans tur til å være med på hennes «Popular Thug» og nå på feberhete «In Public». Og hvis du har sett Kelis\' nye video til singelen «Milkshake» kan du se hennes utkårede rapper-kjæreste hengende i dineren. Søtt?

BRYLLUPET SKAL ALTSÅ stå neste år. Den tidligere så hardkokte gangster\'n gikk ned på kne hjemme hos Kelis\' mamma på selveste julaften i fjor. Den engelske designeren Matthew Williamson skal designe Kelis\' kjole. Men noe uskyldsrent hvitt blir det ikke.

- Absolutt ikke hvitt. Jeg har lyst på noe i grønt. Men kanskje Nas skal ha hvitt i stedet.

En ting er sikkert. Dette blir enda mer stas enn Haakon og Mette-Marit i Domkirken. Kan vi håpe på direkte TV-overføring? Og Kelis har, i likhet med biskop Gunnar Stålsett, tro på kjærligheten:

- Jeg vet det er en klisjé, men jeg vet at han er den eneste for meg. Vi møttes på en P. Diddy-fest, og det første han sa til meg var: «Wow, Kelis! Jeg har lett etter deg i årevis. Jeg vil at du skal bli kona mi». Jeg sa: «Det passer fint, for det er akkurat det jeg har lyst til å være.»

Kelis\' album «Tasty» i butikkene nå.

<B>SNILL PIKE: Kelis har funnet kjærligheten og synger ikke lenger om hat. Er det ikke vakkert?