Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hjertesorg til å bli glad av

Razika går rett i hjertet på Hovepublikummet.

HOVEDEBUTANTER: Razikas Marie Amdam og Marie Moe. Foto: Anders Grønneberg
HOVEDEBUTANTER: Razikas Marie Amdam og Marie Moe. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

HOVE (Dagbladet):Etter å ha frekventert festivalen i flere år - det være seg som publikum eller som sideprosjektet Tre Små Tøser - har nå Marie Amdam og resten av jentene i Razika endelig vokst seg store nok til å kunne innta en av Hoves hovedscener på egen hånd.

Og godt er det.

Med et debutalbum fylt av tekster om knuste hjerter og ulykkelig kjærlighet i bagasjen, er det en imponerende bragd av jentene å levere en konsert som sender samtlige publikummere ut av Teltscenen i bedre humør enn de var da de kom.

Deres effektfulle blanding av ska, indiepop og skarre-R fremstår sterkere, friskere og mer levende fra scenen enn på plate. Smart bruk av vokalharmonier løfter livefremførelsen av låter som «Aldri» og «Eg vetsje», samtidig som jentenes nærmest keitete scenepersonligheter bare ser ut til å øke publikums entusiasme.

Settet er kort og tett, noe som er en god strategi for Razika. Ingen låter virker overflødige, og når «Vondt i hjertet» settes i gang er det knapt en sjel som er lei av å vente.

Razikas offisielle Hovedebut kommer kanskje ikke til å gå inn i historiebøkene som festivalens tighteste, men kan godt sikte seg inn på tittelen som den morsomste.