- Hjertet mitt har stoppet!

Gruppeklem og grining da fansen møtte Panic at the disco.

TROMØYA (Dagbladet.no): -Å Herregud, hjertet mitt har stoppet! Får jeg møte Panic At the Disco? La meg gi deg en klem!

Det er ikke bare bare å være fan når du får ditt høyeste ønske oppfylt. Nå renner det en blanding av tårer og glitter nedover kinnene på sekstenåringene Katarina og Stine.

Om to minutter skal de møte dagens headliner, Panic At the Disco, på en såkalt meet and greet på Hovefestivalen. Men først får de og ti andre blodfans beskjed om hvordan de skal oppføre seg av bandets sikkerhetssjef, Zack Hall.

- Om et par minutter skal dere møte bandet, dere kan snakke med dem og be dem signere plater, men vær så snill, gjør meg en tjeneste, ikke vær ekle, skolerer Zack.

Jentene nikker.

- Hei, hvordan går det, spør vokalist Brandon Urie.

Ti tårevåte jenter henger seg rundt halsen på ham.

Det gruppeklemmes i fem minutter før det er på tide å signere plater, gensere, sko og armer. 

Katarina (16) spiller inn sitt eget nett-tv-show, «Katarina på festival». Her får hun og venninnen Stine vite at de skal møte Panic at the disco. Foto: Eirik Urke
Katarina (16) spiller inn sitt eget nett-tv-show, «Katarina på festival». Her får hun og venninnen Stine vite at de skal møte Panic at the disco. Foto: Eirik Urke Vis mer

- Dere må kysse for miljøet, roper Katarina når det er Stines tur til å ta bilde med Brandon.
- NEI, sier Zack myndig.
- Ikke noe kyssing her i gården.

Han er enorm, et par og tredve og VELDIG myndig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hva er lov på en meet and greet, Zack?
- Det kommer litt an på hvor man er. Bandet har jo aldri vært i Norge før, så da lar jeg dem bare henge rundt og snakke med fansen. I USA er det annerledes. Der sitter bandet ved et bord og så stiller ca 200 fans i en rekke og blir føyset forbi.

- Men hvorfor er det annerledes i Norge?

- Som sagt, disse har jo aldri møtt bandet før. I USA er det alltid de samme 200 fansen som dukker opp på meet and greets, de har tapetsert rommene sine med signerte Panic at the disco-effekter. Dette er mye morsommere, sier Zack.

Jentene spør bandet om de er nervøse foran arenakonsertene (nei), om de kan få en klem til (ja) og om solbrillene til Brandon er ekte (uekte).

Gitarist og låtskriver Ryan Ross synes det er trivelig å spille i Norge.

- Det er bra å bli møtt med en gruppeklem. Som regel pleier jentene bare å skrike når de ser oss. Det er MYE bedre med klemmer, mener han.

- Hjertet mitt har stoppet!

Selv om Panic at the disco begynte som et fanband, som spilte coverversjoner av blink-182-låter, synes Ryan det er underlig at fansen går bananas når de ser ham.

- Selv om jeg har hatt fanopplevelser, så har jeg aldri hatt det sånn som disse jentene. Vi synes det er fantastisk, men ja, litt underlig, sier Ryan Ross til Dagbladet.no.

Umerkelig har Zack sendt ett og ett av bandmedlem inn i huset igjen. Snart er det bare Brandon igjen, til slutt må også han gå.

Han etterlater seg ti stjerneblendede jenter på plassen.

Katarina vet hva hun er mest fornøyd med.

- Han hadde så vakre øyne! Jeg ba ham ta av seg solbrillene for å se øynene hans, og de er akkurat like vakre i virkeligheten som på bilder!

ÅÅH: Stine og Katarina får autograf.
HURRA: Lykke og glede på meet and greet.
KLEEEM: Det ble mye kos backstage med Panic at the disco.
TØFF: Brandon Urie poserer. Livvakt Zack Hall kan sees i bakgrunnen.